Sadrazam Usulü Piliç Sarma

Sadrazam Usulü Piliç Sarma
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet piliç bonfile
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
4 dilim pastırma
8 adet mantar
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un,
tuz,
karabiber

YAPILIŞI

Piliç bonfileleri streç filme sarın. Döverek, inceltin. Soğanı ince kıyın. Havuçların kabuğunu soyup, rendeleyin. İnce kıyılmış mantar, soğan ve 2 adet pastırmayı tereyağında soteleyin. Dövülen piliçlerin içerisine tuz ve karabiber serpin. Bütün pastırma dilimlerini koyun. Sote edilen malzemeyi soğutun. Havuç ve kaşar peynirini karıştırın. Hazırladığınız bu iç malzemesini piliçlerin üzerine koyup, börek gibi sarın. Yumurtaları çırpın. Tuz ekleyin. Piliçleri önce una sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayarak, pane hazırlayın. Sıvıyağda kızartın.
BİZE ULAŞIN