Tavuk Çerviş

Tavuk Çerviş
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
5 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sirke
Tuz
çorba kaşığı kıyılmış sarmısak
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber

YAPILIŞI

TAVUK etini suda haşlayıp, sonradan kullanılmak üzere suyunu kenara ayırın. Eti iri parçalar halinde didikleyin. Ayrı bir yerde eritilmiş tereyağında unu pembeleşene dek kavurun. Tavuk suyu, sirke ve sarmısak ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, 5 dakika pişirin. Tavuk etini servis tabağına alın. Üzerine tavuk
sulu karışımı gezdirin. Tereyağında kızdırılmış pulbiber ekleyip servis yapın.
BİZE ULAŞIN