Tavuklu Hasanpaşa Köftesi

Tavuklu Hasanpaşa Köftesi
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

500 gram tavuk eti (arzuya göre göğüs ya da kalça olabilir)
1 adet soğan
1 ade yumurta
4 dilim ekmek içi
1 diş rendelenmiş sarmısak
Tuz,
karabiber
pulbiber
Üzeri için:
4 adet orta boy patates
Bir buçuk çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta,
tuz
Sos için:
5 adet kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak,
birkaç dal fesleğen

YAPILIŞI

Tavuk etini robotta çekerek kıyma haline getirin ve derin bir kaba alın. Soğanları da robotta çok ince kıyıp tavuk kıymasının üzerine ekleyin. Ekmek içlerini suda bekletip sıkın. Harcın üzerine ekmek içini, yumurtayı, sarmısağı, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişmeye bırakın. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyarak bir kapta ezin. Üzerine sıcak süt, tereyağı ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Ilındıktan sonra üzerine yumurtayı kırıp karıştırın. Püreyi sıkma torbasına koyun. Köfteleri 15 dakikanın sonunda fırından çıkartın ve ortalarına hazırladığınız püreden sıkın. Tekrar fırına verip pürenin üstü kızarana kadar pişirin. Geceden suda beklettiğiniz kurutulmuş domatesleri blendere koyun. Üstüne tüm sos malzemesini ekleyip hepsini birlikte blenderden geçirin. Köftelere hazırladığınız sostan bolca dökerek servis yapın. Aşçının notu: Sosun içine arzuya göre 1 çay bardağı haşlanmış bezelye de eklenebilir.
BİZE ULAŞIN