Tavuklu Pırasa

Tavuklu Pırasa
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

750 gram pırasa

500 gram tavuk eti

4 su bardağı sıcak su

1 adet soğan

5 çorba kaşığı soya sosu

1 adet Arnavut biberi

6 adet mantar

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet kırmızı biber

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

TAVUK etini bir tencereye alın. Üzerine dört su bardağı su, yemeklik doğranmış soğan, 3 çorba kaşığı soya sosu, Arnavutbiberi ve karabiber ekleyip, kapağı kapalı olarak haşlayın. Mantarları ikiye bölüp, sıvıyağda kavurun. Üzerine 1 çorba kaşığı soya sosu ilave edip ocaktan alın. Pişen tavuğu sudan alıp derisini ve kemiklerini ayırdıktan sonra, irice didikleyin. Tavuğu haşladığınız suyu süzüp yeniden tencereye alın. Kaynamaya başlayınca verev doğradığınız pırasayı ve jülyen doğranmış kırmızı biberi katın. Ağzı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Tavuk eti ve mantarı tencereye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatın. Kalan soya sosu ve karabiberi katın. Tuzunu ayarlayın. 10 dakika daha pişirip servis yapın.
BİZE ULAŞIN