Tavuklu Mengen Kavurması

Tavuklu Mengen Kavurması
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • BOLU
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet iri boy tavuk

2 çorba kaşığı margarin

10 adet küçük boy soğan

10 diş sarımsak,

250 gram mantar

1'er tatlı kaşığı pul biber ve kekik

1 su bardağı su, tuz



Yanına: 5 adet patates, sıvı yağ

YAPILIŞI

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin. Soğan ve sarımsakları bütün olarak, mantarları iri doğrayarak tencereye alın. Tavuğu ve pul biberi ekleyip kısık ateşte tüm malzemeyi kavurun. İyice kızardıktan sonra suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alarak kekik, tuz ve karabiber serpin. Kabukları soyulup uzunlamasına doğranmış patatesi kızgın sıvı yağda kızartın. Tavukla birlikte servis yapın.

PÜF NOKTASI

Kekik pişme esnasında yemeğe ilave edilirse acı bir tat vereceği için piştikten sonra katılmalıdır
BİZE ULAŞIN