Avokadolu Enginar

Avokadolu Enginar
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 adet yumuşak avokado

2 adet enginar

Yarım tatlı kaşığı un

Yarım limonun suyu

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

2 adet kesme şeker

Yeteri kadar su

Tuz



Sos için: 1 çay kaşığı hardal

2 tatlı kaşığı balzamik sirke

YAPILIŞI

Enginarları limonla ovup, yayvan bir tencereye dizin. Üzerine un, limon suyu, zeytinyağı, kesme şeker, tuz ve enginarları örtecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını açmadan, önce harlı, sonra kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Avokadoları küp doğrayın. Sos için hardal ve balzamik sirkeyi çırpıp, enginar pişerken oluşan sosu bir kasede karıştırın. Enginarları servis tabaklarına alın. Üzerlerine kalp şekli verilmiş avokadoları yerleştirin. Sos gezdirip servis yapın.
BİZE ULAŞIN