Sofra

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1.5 su bardağı nohut
    1-2 dilim bal kabağı
    1 çorba kaşığı kimyon (tane alıp öğütürseniz daha lezzetli olur)
    Yarım çay bardağı tahin
    3 diş sarımsak (incecik doğranmış ya da ezilmiş)
    1 adet limonun suyu
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz, karabiber
    Arzuya göre az pul biber
Nohudu haşlayın. Bal kabağını geniş bir tencere içinde 1 çay bardağı su ilavesi ile kapağı kapalı olarak haşlayın. Haşlanmış nohudu blenderden çekin. Kabak püresini ve diğer malzemeleri ekleyip, iyice birbirine yedirene kadar karıştırın. (1+1/4 su bardağı bal kabağı püresi ile ideal bir kıvam oluyor).