Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg pazı
    3 adet soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 su bardağı bulgur
    Bir buçuk su bardağı su
    1 çorba kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çorba kaşığı toz şeker
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    Yarım demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 adet limonun suyu
    Yarım su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Soğanı küp doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgur ekleyip 1-2 dakika karıştırın. Su ilave edip, önce harlı, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, üzeri göz göz olana dek pişirin. Nane, karabiber, tarçın, toz şeker, kuş üzümü, kıyılmış maydanoz, tuz, limon suyu ve siyah zeytin ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Pazıların saplarını temizleyip, tencerenin tabanına yerleştirin. Pazıları 10 dakika sıcak suda dinlendirin. Suyunu iyice süzdürüp, bir adet pazıyı düz bir zemine yayın. Kenarına harçtan bir parça koyup, sarın. Pazı ve harç bitene dek işlemi tekrarlayın. Tencereye dizip, üzerine limon dilimleri yerleştirin. 2 çay bardağı su ilave edip, yapraklar yumuşayana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.