Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    150 gram ceviz içi
    1 kg kabak
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    1 su bardağı süzme yoğurt
    1 diş sarımsak
    Yeteri kadar tuz

    Üzeri için: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
    8-10 yarım ceviz
Kabakları yıkayıp, kabukları ile birlikte rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Kabak, zeytinyağı, toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye alın. Kabaklar suyunu çekene dek tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra yoğurt ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Dövülmüş ceviz ilave edip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi kabaklarla karıştırın. Üzeri için kırmızıbiberi zeytinyağıyla karıştırın. Cevizli kabağın üzerine gezdirin. Yarım cevizlerle süsleyerek servis yapın.