Sofra

20 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı basmati pirinç
    2 su bardağı su
    2 demet taze soğan
    2 adet kırmızı biber
    3 adet yumurta
    1 diş dövülmüş sarımsak
    3 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı soya sosu
    Toz kırmızıbiber, tuz

    Kızartmak için: 200 gram margarin
    Yarım su bardağı sıvı yağ
Pirinci tuzlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Diğer tarafta jülyen doğranmış taze soğan ve kırmızı biber, az çırpılmış yumurta, sarımsak, un, soya sosu, toz kırmızıbiber ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı pirince ekleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada margarini eritip içine sıvı yağı katıp kızdırın. Harçtan bir kaşık alıp tavaya dökün ve üzerine hafifçe bastırarak arkalı önlü kızartın. İç harç bitene kadar işleme devam edin. Kızarmış mücverleri kağıt havlu üzerine çıkarıp yağını süzdürün ve Çin sosu ile servis yapın.