Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı kuru iç bakla
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    1 su bardağı zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz
    Yarım demet dereotu
    Yeteri kadar su

    Süslemek için:
    3-4 dal dereotu
    4 dilim limon
Baklayı akşamdan ıslatın. Sabah iyice yıkayıp bir tencereye alın. İnce doğranmış soğan ve havucu baklaya ekleyin. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su, zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın. Bakla yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra robottan geçirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip, ıslak bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Arzunuza göre dilimleyip, servis tabaklarına alın. Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
ETİKETLER