Kişnişli Ve Patatesli Taze Fasulye

Kişnişli Ve Patatesli Taze Fasulye
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg taze fasulye
4 adet orta boy taze patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
2 diş kıyılmış sarmısak
3 adet domates
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
1 su bardağı sıcak su
8-10 dal taze kişniş
Tuz

YAPILIŞI

FASULYEYİ yıkayıp uç kısımlarını ve kılçıklarını temizleyerek kenara alın. Patatesleri soyup iri doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine küp doğranmış soğan, sarmısak ve domatesi ekleyin. Birkaç dakika kavurup fasulyeleri, tuz ve kişniş tohumunu ekleyin. Çok kısık ateşte hiç su eklemeden tencerenin kapağı kapalı olarak fasulyeler yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Fasulyeler yumuşamaya başlayınca patatesleri tencereye ekleyin. 5 dakika sonra suyunu ekleyin. Fasulye ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Servis tabağına koyup, üzerine arzunuza göre taze kişniş ekleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN