Köz Kırmızı Biberli Cacık

Yoğurtlu kırmızı biber salatası, turuncuya çalan rengiyle kesinlikle iştah kabartıyor. Pilavın yanında, et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilir, meze gibi tüketebilirsiniz…
Köz Kırmızı Biberli Cacık
  • 4 Kişilik
Üye Tarifi

MALZEMELER

3 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber

2 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağından 1 parmak fazla su

1 diş sarımsak



Üzeri İçin:

Kuru nane

Zeytinyağı

YAPILIŞI

Kırmızı biberleri közlemeden önce tohumları temizlenir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip, önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında közlenir. Biberler, küçük küpler halinde doğranıp, yoğurt, su ve dövülmüş sarımsakla karıştırılır. Üzerine kuru nane serpiştirilip, zeytinyağı gezdirilir.

PÜF NOKTASI

Kırmızı biberleri yaz mevsiminde közleyip dondurucuya koyarsanız, istediğiniz zaman çıkarıp hemen her tarife katabileceğiniz biberi kullanabilirsiniz…
BİZE ULAŞIN