Köz Kırmızı Biberli Cacık

Köz Kırmızı Biberli Cacık
  • 4 Kişilik
Üye Tarifi

MALZEMELER

3 adet orta boy közlenmiş kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağından 1parmak fazla su
1 diş sarımsak

Üzeri İçin:
Kuru nane
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Kırmızı biberleri közlemeden önce tohumları temizlenir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip, önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında közlenir.
Biberler, küçük küpler halinde doğranıp, yoğurt, su ve dövülmüş sarımsakla karıştırılır.
Üzerine kuru nane serpiştirilip, zeytinyağı gezdirilir.

PÜF NOKTASI

Kırmızı biberleri yaz mevsiminde közleyip dondurucuya koyarsanız, istediğiniz zaman çıkarıp hemen her tarife katabileceğiniz biberi kullanabilirsiniz…
BİZE ULAŞIN