MALZEMELER
500 gram dilimlenmiş kuru patlıcan
3-4 adet doğranmış kuru kırmızı biber
2 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, pul biber, kimyon
500 gram kıyılmış ceviz
10 diş sarımsak
1 su bardağı su
Patlıcan ve biberleri akşamdan ıslatıp, suyunu süzün. Yeniden su ilave edip, iyice haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanı tavaya alıp, sıvı yağda soteleyin. Patlıcan ve biberlerin suyunu süzüp, tavaya ilave edin. Tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin. Bir-iki kez karıştırıp ocağın altını kapatın. Ceviz, kıyılmış sarımsak ve suyu ayrı bir tencereye alıp, 15 dakika kaynatın. Daha sonra bu karışımı patlıcanlı biberlere ekleyip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.