Topik

Topik
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yılbaşı, Ev Partisi
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Bir buçuk kg soğan

250 gram nohut

2 adet patates

Yarım su bardağı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı tarçın

250 gram tahin

1'er tatlı kaşığı tuz ve toz şeker

YAPILIŞI

Soğanları piyazlık doğrayıp, biraz tuz ekleyin. Kendi suyunda karamelize olana kadar haşlayın. Süzgece alıp, bir gece dinlendirin. Nohut ve patatesi ayrı ayrı haşlayıp, kabuklarını temizleyin. Karıştırıp, blenderden geçirerek püre yapın. Soğanı geniş bir kaba alıp, dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber, yarım çorba kaşığı tarçın, tuz ve toz şeker ekleyip harmanlayın. Kenara ayırdığınız nohutlu karışıma kalan tarçın ve tahini ekleyip yoğurun. Nohutlu karışımdan bezeler koparıp, düz bir şekilde açın. Ortasına harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın. Streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dilimleyip üzerine tarçın serperek servis yapın.
BİZE ULAŞIN