Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı Havuç
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg havuç

1 çay bardağı zeytinyağı

5 diş kıyılmış sarımsak

1 adet soğan

1 kahve fincanı pirinç

2 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı toz şeker

4 dal kıyılmış maydanoz

Tuz

YAPILIŞI

Havuçları temizleyip verev doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp sarımsak ve piyazlık doğranmış soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine havuç ve pirinci ilave edin. Birkaç dakika daha soteleyin. Sıcak
su, toz şeker ve tuz ekleyip havuç yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
BİZE ULAŞIN