İçi için zeytinyağını bir tencereye alıp dolmalık fıstığı rengi dönene dek kavurun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin.Pirinç beyazlaşana dek kavurup kuş üzümü, tarçın, tuz, karabiber, yenibahar ve toz şeker ilave edin. Bir-iki dakika daha kavurup suyunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. İnce kıydığınız kuru incir, kuru kayısı ve maydanozu üzerine ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın.Kerevizlerin kabuklarını soyup içlerini oyun. Kararmalarını önlemek için üzerlerine limon sürün. Hazırladığınız iç harcı kerevizlere paylaştırın. Daha sonra her birini iki adet asma yaprağı ile sarın. Kerevizleri uygun büyüklükte kestiğiniz yağlı kağıtlara sarıp fırın kabına yerleştirin. Kerevizlerin yarısına gelecek kadar sıcak su, tuz ve bir tutam toz şeker ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Arzunuza göre ılık ya da soğuk olarak servis yapın.