Zeytinyağlı Yerelması

Zeytinyağlı Yerelması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Diyet
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Yarım kg yerelması

1 adet soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy havuç

2 diş kıyılmış sarımsak

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım limonun suyu

1 su bardağı su

Yarım çay bardağı pirinç

Tuz



Üzerine: Dereotu

YAPILIŞI

Yerelmalarının kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Halka doğranmış havuç ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Yerelmasını ekleyin ve karıştırın. Toz şeker ve limon suyunu koyup, tuzunu ayarlayın. Suyu ve yıkanmış pirinci ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN