Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Diyet

MALZEMELER

    Yarım kg yerelması
    1 adet soğan
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet orta boy havuç
    2 diş kıyılmış sarımsak
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    Yarım limonun suyu
    1 su bardağı su
    Yarım çay bardağı pirinç
    Tuz

    Üzerine: Dereotu

Yerelmalarının kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Halka doğranmış havuç ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Yerelmasını ekleyin ve karıştırın. Toz şeker ve limon suyunu koyup, tuzunu ayarlayın. Suyu ve yıkanmış pirinci ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.