Spor kamuoyunda iyice artan şike, teşvik ve şiddet olaylarıyla ilgili Adalet Bakanlığı'nda "yeni spor yasası" zirvesi yapıldı. Zirveye, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, TFF Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve yasayla ilgili kurulan komisyonun başkanı Atilla Ferah katıldı.
TASARI CAN YAKACAK
Spor Bakanı,
"Şikeyle ilgili yürürlükte olan bazı cezalar var. Ama yargıya başvurunca takipsizlik kararı çıkıyor. Yani hapis cezası gibi bir yaptırım yok. Bunu Adalet bakanımıza ilettik. O da talimatı verdi ve çalışmalar sürüyor. Ya Türk Ceza Kanunu'na (TCK) ya da 5149 sayılı federasyon yasasına ilave edilecek" açıklamasını yaptı.
Tasarlanan kanuna göre şike ve teşvik şüphesi durumunda, eylemi takibi için bilgisayar programı ve kütüklerinin araması, kopyalamasına el koyma, iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması, tesadüfen elde edilen gelirlerin incelenmesi gibi yollara hukuken başvurulabilinecek. Müsabakalarda men cezası alan taraflar veya diğer kişiler maç günü karakola giderek imza verecek, maça alınmayacak. İdari para yerine, ağır adli cezalar verilecek. Bakan Özak, doping suçlarına da ağır cezalar vermeyi planladıklarını kaydetti ve ekledi: "Spor Mahkemesi gibi bir mahkeme kurulabilir mi? Acil sonuçlar alınabilir mi? Ve bu düzensizliği ve şiddeti yapanlar cezalandırılabilir mi? Bunun üzerine yeni bir yasa tasarısı için çalışıyoruz."
3 BÜYÜKLERİN EFSANEVİ İSİMLERİ - GALERİ
DÜNYANIN EN SEKSİ BAYAN SPORCULARI