Görev süresi boyunca çıktığı 17 lig maçında 2,47 puan ortalaması yakalayan tecrübeli teknik adam, bu alanda Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Türkiye’de zirveye oturmayı başardı
Çok sayıda eksiğe rağmen Başakşehir'i yenerek zirve mücadelesini sürdüren Trabzonspor'da işler yolunda gidiyor. Abdullah Avcı'nın takımın başına geçmesinden sonra bambaşka bir kimliğe bürünen bordo-mavililer, ligdeki son 10 maçında yenilgi görmeyip sadece 1 beraberlik yaşarken, bu tablo 57 yaşındaki teknik adamı da zirveye taşıdı. Çıktığı 17 lig maçında 2,47 puanortalaması yakalayanAvcı, kendisini de Avrupa'nın5 büyük ligi ve Türkiye'deyer alan hocalariçerisinde puan ortalaması en yüksek teknikdirektör durumuna getirdi. Avcı, bu puan ortalamasıyla en iyi isim olmayı başarırken, Levante karşısında yenilgi alan Atletico Madrid'de teknik direktör Diego Simeone'den zirveyi aldı. Arjantinli teknik adam, AtleticoMadrid ile çıktığı 23 maçta 2,39puan ortalamasına ulaştı.
BİR GÖRÜŞ BÜLENT TİMURLENK
Bir kasketten fazlası Beşiktaş ile yaşadığı hayal kırıklığının ardından iç hesaplaşmasını yapacak kadar kendine zaman ayıran, yorumculuk günlerinde futbola olan iştahını ortaya koyan Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'daki başarısının sırrı, camia tarafından kucaklanmış olması. Hüseyin Çimşir ve Newton sonrasında Trabzonspor taraftarı oyun bilgisi, rakip analizi ve teknik adamlık tecrübesine ilk günden şapka çıkardığı Avcı'ya büyük saygı duyuyor. Avcı'nın da kafasındaki kasket zaten bir kasketten çok daha ötesi... Sahaya gelince,savunma bir sanattır. Kendisininde dediği gibi yenilmemekiçin değil kazanmak için iyisavunma yapıyor. Elbette Berat ve Bakasetas transferlerinin bu serinin uzamasında payı var. Avcı'nın hâlâ üst düzey bekleri ve bir santrforu yok. Ama hayatta her şey bir günde olmuyor. Önemli olan temeli sağlam kurup sonra katları çıkmak.