Maç Sonuçları

Bursaspor'dan Adanaspor'a aynı tarife

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan 5. tur rövanş maçında Bursaspor, Adanaspor'u 2-0 yenerek tur atladı. Yeşil beyazlılar ilk maçtan da aynı skorla galip ayrılmıştı.

Giriş: 12 Aralık 2017, Salı 00:00 Güncelleme: 12 Aralık 2017, Salı 18:00

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Bursaspor, Adanaspor'u konuk etti. Yeşil beyazlılar, ilk karşılaşmayı 2-0 kazanmıştı. Kendi sahasındaki maçtan da aynı skorla galip ayrılan Bursaspor, kupada son 16 turuna kaldı.

Golleri izlemek için aşağıdaki linkleri tıklayın!

Bursaspor: 1 - Adanaspor: 0 (Yusuf Erdoğan)

Bursaspor: 2 - Adanaspor: 0 (Yakup Demir -K.K.-)

MAÇTAN DAKİKALAR

39. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Yakup Demir'in eline çarpan top sonrası maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

41. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Yusuf Erdoğan, topu ağlara gönderdi. 1-0

45. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan yerden ortasında top Yakup Demir'e çarparak ağlarla buluştu. 2-0

73. dakikada Josua John'un sağ kanattan ortasında Sinan Bakış'ın kafa vuruşunda top direkten döndü.

Stat: Bursa Büyükşehir Belediye
Hakemler: Volkan Bayarslan xx, Serdar Diyadin xx, Samet Çavuş xx

Bursaspor: Muhammed Şengezer xx, İsmail Konuk xx, Ricardo Faty xx, Rüştü Hanlı xx, Josua John xx (Ozan Can Kökçü dk. 81 x), Furkan Soyalp xx, Merter Yüce xx, Yusuf Erdoğan xxx (Aziz Behich dk. 75 x), Sinan Bakış xx, Dzon Delarge xx (Kofi Atta dk. 67 x), Deniz Yılmaz xx

Adanaspor: Mert Akyüz x, Renan Diniz x, Didi x, Uğur Daşdemir x (Digao dk. 46 xx), Yakup Demir x, Abdulaziz Solmaz x (Atakan Ekiz dk. 68 x), Ahmet Bahçıvan x, Yener Arıca x, Renan Foguinho x, Vinicius x (Serhat Tunç dk. 82 x), Bahattin Köse x

Goller: Yusuf Erdoğan (dk. 41), Yakup Demir (dk. 45 k.k.) (Bursaspor)
Sarı kartlar: Sinan Bakış (Bursaspor), Ahmet Bahçıvan (Adanaspor)

MAÇIN ARDINDAN...

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur rövanş mücadelesinde Adanaspor'u evinde 2-0 ile geçen Bursaspor, kupada son 16'ya kaldı. Karşılaşma sonrasında ise her iki teknik adam da maçı değerlendirdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen sonuçtan ötürü çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Akşam aldığımız sonuçtan ve turdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Hedefimiz turu geçmekti ve bunu başarmış durumdayız" dedi.

Her şeyin mükemmel olmadığını ancak turu geçmelerinden dolayı rahatladığını belirten Fransız çalıştırıcı, "Rotasyon yaptık, çok fazla forma şansı bulamayan oyuncularımız bugün forma şansı buldu. Onların özgüvenlerini geliştirmeleri açısından çok önemli bir karşılaşmaydı, bunu da yapabildiğimiz için memnunum" diye konuştu.

"YUSUF ERDOĞAN'I KORUMAK İSTEDİM"

Bursaspor'un attığı 2 golde de direkt olarak katkısı bulunan Yusuf Erdoğan'ın performansını da değerlendiren Le Guen, "Yusuf'un performansı tabii ki beni çok mutlu ediyor. İyi oyunculara ihtiyacımız var, Yusuf Erdoğan da onlardan bir tanesi. Eksikliğini hissetmiştik, bugün itibariyle kadroya geri dönmüş durumda. İlk 11 için rekabete geri dönecek, bundan ötürü çok memnunum. Maçı tamamlamasına ben izin vermedim, çünkü onu korumak istedim. Performansından dolayı çok memnunum" şeklinde konuştu.

EYÜP ARIN: "BURSASPOR'A BAŞARILAR DİLERİM"

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın ise maç sonu yaptığı açıklamada, "Ülkemizin büyüyerek, güzelleşen bir şehri Bursa. Gerçekten çok coşkulu bir taraftarı var, iyi bir takıma sahip Bursaspor. Bana göre altyapısıyla da bu ülkede önemli takımlardan birtanesi. Böyle bir takımla ilk maçı evimizde oynadık ancak bu avantajı değerlendiremedik. Gol yemeden atacağımız bir gol maçı belki dengede tutacaktı fakat oyuncumuzun istemdışı hareketiyle gelişen bir olayın da sonunda 5 dakikada devreye 2-0 geride girdik. İkinci yarıda goller atıp skorda dengeyi sağlamak istiyorduk ama başaramadık. Bursaspor'a bundan sonra kupada başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.