Maç Sonuçları

Sınıfta kaldılar

Süper Lig’in lideri G.Saray kupada da son 16’ya yükseldi ama yedekler umut vermedi. İlk maçta 5-1 galip gelen sarı-kırmızılılar, gençlerle destekli yedek kadrosuyla oynadığı rövanşta 2.Lig ekibi Sivas Belediye’ye mağlup oldu

Giriş: 13 Aralık 2017, Çarşamba 00:00 Güncelleme: 13 Aralık 2017, Çarşamba 03:20
Galatasaray, Türkiye Kupası 5.tur rövanşında 2.Lig ekibi Sivas Belediye'ye uzatmada yediği golle 2-1 kaybetse de ilk maçı 5-1 kazandığı için son 16'ya kaldı. Sivas'taki mücadeleye yedek ağırlıklı, altyapı takviyeli bir kadro ile çıkan Cimbom 10. dakikada Eren'in gol kadar değerli asistinde kafayla indirdiği topu Sinan Gümüş ağlara yolladı: 0-1. Sağ beke çekilen Koray Günter'in 43'te marke edemediği Samet kafayla skoru eşitledi. Samet 79'da Ahmet Çalık'a yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart görürken, Ali uzatmada attığı golle skoru belirledi: 2-1. Maç sonu Tudor, "Genç arkadaşlarımızın üzerine koymaları gereken bazı şeyler var. Sinan Gümüş ise kanattan çok forvet oynamaya, forvete yakın oynamaya daha elverişli. Orada daha etkili" dedi.

9 YABANCIDAN 10 TÜRK'E...
Ligde oynanan Akhisarspor maçına 9 yabancı ile çıkan Galatasaray'ın ilk 11'inde Türk oyunculardan sadece Serdar Aziz ve Yasin Öztekin vardı. Dün Ziraat Türkiye Kupası'nda ise tersi bir tablo ortaya çıktı. Dün Donk dışında ilk 11'de yer alan 10 isim yerliydi.

?VE SIRA TARIK'TA!
Östersunds maçlarında Carole'u sol bek oynatan Tudor lige savunmanın solunda Linnes'le başladı. Linnes'i yeterli bulmayan Hırvat hoca transferin son günü Karabük'ten öğrencisi Latovlevici'yi aldırdı. Lato da hayal kırıklığı yaratınca Denayer'i sol bekte deneyen Tudor'un son hamlesi Tarık Çamdal oldu. Sivas Belediye rövanşında savunmanın solunda Tarık görev yaptı.

5
Tudor'lu Galatasaray, 2017-2018 sezonundaki 5.yenilgisini Sivas Belediye karşısında aldı. Aslan daha önce Östersunds, Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş'a yenilmişti.

CENK ERGÜN: KİMSE BÖYLE KONUŞAMAZ
G.Saray Futbol Direktörü Cenk Ergün maç sonrası A Spor'a gündemle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ergün, "Oynayamayan arkadaşlarımız için önemli bir maçtı, değerlendiremediler. Onlar için değerlendirmeyi biz yapacağız" dedi. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ile yaşanan polemik için ise Ergün, "Hocamızdan bu konu ile ilgili konuşmamasını rica ettim. G.Saray arması ile mücadele veren herkes bizim için değerlidir. Değerlerin aşağıya çekilmeye çalışılmasına izin vermeyiz. Ligdeki durum ne olursa olsun, kimse hocamız hakkında böyle konuşamaz" dedi.

YEDEKLERİ BİLE 16 MİLYON EURO
Galatasaray'ın ligde Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4-2 yendiği maça ilk 11'de çıkan oyuncuların hiçbiri dün Sivas'ta yoktu. Teknik direktör Tudor, 5-1'in rövanşında Sivas Belediye karşısında yedeklerine şans verdi. Türkiye Kupası'nda mücadele eden ilk 11 için sarı-kırmızılı kulüp kasasından 16 milyon 250 bin Euro bonservis parası çıkardı.

BİR GÖRÜŞ
LEVENT TÜZEMEN

Şansı kullanamadılar
Sivas Belediye maçında şans bulan oyuncuları çok iyi bulduğumu söyleyemem. Genç oyuncuları ayrı tutuyorum, asla eleştirmiyorum. Onlar şans bulamıyorlar. Gökay söyledi, "11'de şans verince çok heyecanlandık. Bizim için bir şans" dedi. Onun dışındaki oyunculardan Rodrigues girdi mesela, ne coşkusu var, ne temposu! Mesela Emrah Başsan çok hata yaptı ama oyun içinde mücadele etti. Oynamanın hakkını vermeye çalıştı. Ve Sinan Gümüş: Golden sonra oyunun yönetimini sana vermiş, biraz çaba göstermen lazım. Sezon başından beri ayrılmak istiyor. Sana bir şans gelmiş. Performansını artırıp as kadroya girme ihtimali vardı. Tarık çabuk bir oyuncuydu, hep geriye gitti. Koray da çok şans buldu, Mancini ve Prandelli döneminde özellikle. Bu oyuncular bu tür maçları zul olarak görüyor. Bu maçlar bir fırsattır. "Ben de iyi oyuncuyum" demeli. Pas hatası yapmasına rağmen Donk ciddiyetsiz oynamadı. Galatasaray'a daha gövdeli bir takım çıkınca bu oyuncuların şans bulması azalacaktır.