Maç Sonuçları

İstanbulspor, Karabükspor'u kupa dışına itti

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Karabükspor'u 1-0 yenen İstanbulspor tur atladı.

Giriş: 14 Aralık 2017, Perşembe 00:00 Güncelleme: 14 Aralık 2017, Perşembe 16:36

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında İstanbulspor, Karabükspor'u konuk etti. İlk maçı deplasmanda 2-1 kaybeden İstanbul ekibi, sahasında oynadığı rövanş karşılaşmasını 1-0 kazandı. İstanbulspor bu sonuçla deplasmanda attığı golün avantajıyla kupada son 16 turuna kaldı.

Golü izlemek için aşağıdaki linki tıklayın!

İstanbulspor: 1 - Karabükspor: 0 (Halil Çolak)

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada İlhan'ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Seleznov, kaleci Okan'ı çalımladı. Seleznov'un ayağından açtığı top auta gitti.

23. dakikada Seleznov'un penaltı noktası üzerinden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Okan çeldi. Dönen topu İstanbulspor savunması uzaklaştırdı.

31. dakikada Zafer Şensoy'un pasında ceza sahası sağ tarafında topla buluşan İbrahim Halil Çolak'ın son çizgiye inerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

58. dakikada sağ kanattan İlhan'ın yaptığı ortada kale önünde Serdar Deliktaş'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

76. dakikada İbrahim Halil Çolak'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Eslem'in altıpasın üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin solundan dışarı gitti.

Stat: Yusuf Ziya Öniş
Hakemler: Suat Arslanboğa xx, Mustafa Sönmez xx, İbrahim Bozbey xx

İstanbulspor: Okan xx, Mehmet Zeki xx, Yalçın Kılınç xx, Wellington xx, Zafer Şensoy xx, Eslem Öztürk xx, Kubilay Aktaş xx, Muhammet Demirci xx (Cajic dk. 60 x), Orhan Aktaş xx, İbrahim Halil Çolak xxx (Ali Dere dk. 82 ?), Bougouhi xx (İbrahim Yılmaz dk. 65 x)

Kardemir Karabükspor: Ahmet xx, Hakan Aslantaş xx, Barış Başdaş xx, Talha xx, Ibanez xx, Traore xx, Skulasson xx, İlhan Depe xx (İshak Doğan dk. 67 x), Torje xx, Biliznichenko xx (Serdar Deliktaş dk. 46 x), Seleznov xx (Osman Çelik dk. 53 x)

Gol: İbrahim Halil Çolak (dk. 31) (İstanbulspor)
Sarı kartlar: Seleznov (Kardemir Karabükspor), Bougouhi, Orhan Aktaş, Eslem (İstanbulspor)

POPOVİC: "LİGDEKİ KÖTÜ GİDİŞATTAN DOLAYI ELENDİK"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tony Popovic, Süper Lig'deki kötü gidişattan dolayı Türkiye Kupası'ndan elendiklerini söyledi. Popovic ayrıca ligde bu hafta oynayacakları Fenerbahçe'nin çok iyi bir form grafiğine sahip olduğunu belirtti.

Kardemir Karabükspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor'a 1-0 mağlup oldu ve kupaya veda etti. Mücadele sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tony Popovic, "Rakibimiz deplasmanda attığı gol avantajı ile tur atladı. Elenmenin nedeni ligdeki kötü gidişatın bir yansıması diyebiliriz. Golü buldular ve onu korudular. Rakibimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

"FENERBAHÇE HARİKA BİR FORM GRAFİĞİNE SAHİP"

Süper Lig'de bu hafta deplasmanda oynayacakları Fenerbahçe maçının hatırlatılması üzerine Popovic, "Fenerbahçe harika bir form grafiğine sahip. Bu maçta dinlendirdiğim oyuncularımı oynatacağım. Fenerbahçe deplasmanından korkmamız gerekmiyor, sabırsızlıkla beklemeliyiz. Kötü giden şansımızın deplasmanda dönmesini bekleyeceğiz. Bu maç için iyi çalışacağız" şeklinde konuştu.

AVCI: ''GOLÜ BULDUKTAN SONRA SKORU KORUMAYA GİTTİK''

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İstanbulspor Teknik Sorumlusu Tamer Avcı, ''İlk maçta 2-1'lik avantajlı bir skor elde ettik. Genelde oynattığımız oyuncuları burada dinlendirdik. Rakibimiz oyuna daha iyi başladı. Sonra yavaş yavaş oyuna girdik ve golü bulduktan sonra skoru korumaya gittik. Skoru korurken de oynamaya çalıştık. Rakibimiz de iyi oynadı. Turu geçen biz olduk. Rakibimizi tebrik ederiz, artık önümüze bakacağız'' dedi.

''KİM ÇIKARSA ÇIKSIN ELEMEK İSTİYORUZ''

TFF 1'inci Lig'in Ziraat Türkiye Kupası'ndan daha önemli olduğunu ifade eden Avcı, ''Bu saatten sonra kupa da çok önemli. Gidebildiğimiz yere kadar gidip kim çıkarsa elemek istiyoruz'' diye konuştu.