Maç Sonuçları

Cimbom bu tarifeyi sevdi

Terim yönetiminde ligde Göztepe’ye 3 gol atan Galatasaray, kupada Bucaspor’u rövanşta da aynı skorla geçip adını çeyrek finale yazdırdı

Giriş: 19 Ocak 2018, Cuma 00:00 Güncelleme: 19 Ocak 2018, Cuma 09:04
Galatasaray, Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında 2.Lig ekibi Bucaspor'u 3-0 yendi. İstanbul'daki ilk maçı da 3-0 kazanan sarı-kırmızılılar, zorlanmadan çeyrek finale yükseldi. İzmir'deki mücadeleye kaleci Eray ve Koray dışında as takımla çıkan Cimbom tek kale oyun oynadı, attığından fazlasını kaçırdı. Latovlevici ve Belhanda ile tehlikeler yaratan Aslan aradığı golü 33'te Gomis'le buldu. Belhanda'nın şık tek pasla savunma arkasına kaçırdığı Yasin Gomis'e asisti yaptıktan 10 dakika sonra Feghouli'nin indirdiği topu gelişine voleyle köşeye yolladı. İkinci yarı Eren-Gomis ikilisiyle çift forvete dönen Galatasaray, 53'te farkı 3'e çıkardı. Selçuk topun üstünden atladı, Gomis pası attı, Feghouli de bitirici vuruşu yaptı. Sarıkırmızılılar bu sonuçla kupada son 8 takım arasına kalmayı başardı.

Transfer için çalışıyoruz
MAÇ sonu A Spor'a konuşan Fatih Terim, "Elbette eksiklerimiz var, elbette ev ödevlerimiz var. Oyun arzusundan ve mücadele isteğimizden son derece memnunum. Lig çok daha çetin geçecek ve daha çok çalışmamız lazım. Kafamızdakileri ve almak istediklerimizi, ekonomik olarak da rasyonel yapıyorsanız bir anlamı vardır transferin. Yönetimimiz de, biz de uğraşıyoruz, olursa, alacağız. Transfer yapmak için transfer yapmayacağız" diye konuştu.

BİR GÖRÜŞ: LEVENT TÜZEMEN

Kazanma alışkanlığı
Galatasaray'ın Antalya'da çok iyi çalıştığını Bucaspor önünde gördüm. İgor Tudor döneminde Galatasaray iyi mücadele ediyor ama iyi oynamıyordu. Fatih Terim kampta önce öğrencilerine takımdaşlık ruhunu aşılamış sonra da oyun kültürünü yüklemiş.
2. Lig temsilcisi Bucaspor'un kadrosu asla Galatasaray ile kıyaslanamazdı ama Terim'in felsefesindeki ortak hareket etme alışkanlıklarını maç boyu keyifle izledim.
ATILAN üç golde de paylaşımcılık hakimdi.
Yani kimse bireysel performansını öne çıkarmadı, yardımlaşma üst düzeyde idi. Birbiriyle oynama alışkanlığı yükseldikçe oyun kalitesinin yükseleceğini görebiliriz. Galatasaray'da maç boyunca Mariano ve Latovlevici kanatları kullanarak hücuma değerli katkılar yaptı. Belhanda'da kıpırdanma var. Gomis'in golü öncesi Yasin Öztekin'e attığı pasın şiddeti ve kalitesi mükemmeldi.
Feghouli maç boyu sadece hücuma destek vermekle kalmadı savunmaya yardım etti. Selçuk İnan çalışkanlığının yanı sıra tek pas oynamaya dikkat etti. Galatasaray, Fatih Terim'le çıktığı üçü resmi ikisi özel 5 maçta 5 galibiyet aldı. Göztepe hariç diğer rakipleri zayıf da olsa Galatasaray'ın sadece 1 gol yemesi de ciddiyetin göstergesidir.