Maç Sonuçları

Türkiye Kupası’nın sahibi Trabzonspor! Trabzonspor 2-0 Alanyaspor | MAÇ ÖZETİ İZLE | GOLLER İZLE

2019-2020 Sezonu’nunda Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu belli oldu. Trabzonspor ile Alanyaspor’un karşı karşıya geldiği final karşılaşmasında, bordo mavili takım sahadan Abdülkadir Ömür ve Sörloth’un golleriyle 2-0 galip ayrıldı ve kupayı dokuzuncu kez müzesine götürdü.

Giriş: 29 Temmuz 2020, Çarşamba 20:29 Güncelleme: 30 Temmuz 2020, Perşembe 01:08

Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor oldu. Süper Lig'i ikinci sırada bitiren Trabzonspor ile beşinci sırada bitiren Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşılaştı. İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Trabzonspor, genç yıldızı Abdülkadir Ömür'ün 25. dakikada, golcü oyuncusu Sörloth'un ise 90+10'da kaydettiği golle mücadeleyi kazanmasını bildi ve kupayı müzesine götürdü.

Trabzonspor, bu sonuçla 2009-2010 Sezonu'ndan sonra ilk kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmasını bildi. Alanyaspor ise Türkiye Kupası'nı ilk kez kazanma şansını kullanamadı.

Trabzonspor 2-0 Alanyaspor | GENİŞ MAÇ ÖZETİ

TRABZONSPOR'DA ÇİFTE SAKATLIK
Ziraat Türkiye Kupası'nda Alanyaspor'u deviren Trabzonspor mücadelede iki sakatlık şoku birden yaşadı. İlk yarıda sakatlanan Ekuban oyuna devam edemezken, ikinci yarıda da Novak sakatlık geçirdi ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.

ŞAMPİYONUN KASASI DOLDU
Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Trabzonspor, 1.5 milyon dolar (yaklaşık 10.5 milyon TL) kazandı. Kaybeden Alanyaspor ise 900 bin dolar'ı kasasına koydu.

Başkan Erdoğan'dan Trabzonspor'a tebrik! İşte Trabzonspor'un golü | İzleyin Trabzonspor'a Ekuban şoku! Trabzonspor-Alanyaspor maçında üst üste pozisyonlar kaçtı! Erman Toroğlu'ndan flaş ilk yarı yorumu! Erman Toroğlu'ndan Sörloth'a övgü! Trabzonspor'da 2. sakatlık şoku! Sedyeyle çıkarıldı

SÖRLOTH SEZONU 33 GOLLE KAPATTI
Karşılaşmada Trabzonspor'un ikinci golünü kaydeden Norveçli futbolcu Alexander Sörloth, sezonu 33 golle kapattı. Süper Lig'de 24 kez ağları havalandırarak gol krallığına ulaşan Sörloth, Türkiye Kupası'ndaki gol sayısını da 7'ye çıkardı. Norveçli futbolcu, Avrupa kupalarında ise bordo-mavili forma altında 2 kez ağları havalandırmıştı.

SÜPER KUPA MAÇI MEDİPOL BAŞAKŞEHİR-TRABZONSPOR ARASINDA
Türkiye Kupası'nı kazanan Trabzonspor, TFF Süper Kupa'da Medipol Başakşehir'in rakibi oldu. Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Türkiye Kupası'nın sahibi Trabzonspor arasındaki TFF Süper Kupa maçı, Türkiye Futbol Federasyonunun belirleyeceği tarihte oynanacak.

BAKAN KASAPOĞLU TRABZONSPOR'U TEBRİK ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2019-2020 Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Aytemiz Alanyaspor'u mağlup ederek şampiyon olan Trabzonspor Kulübü'nü tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan 2019-2020 Sezonu 58'inci Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Aytemiz Alanyaspor'u mağlup ederek şampiyon olan Trabzonspor Kulübü'nü kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve bordo mavili camiayı tebrik ediyorum."

İşte Trabzonspor'un 2. golü | İzleyin Maç sonu büyük sevinç! Başkan Ahmet Ağaoğlu ve futbolcular... Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nı böyle aldı! Ahmet Ağaoğlu: Trabzonspor haksızlıklara karşı başkaldırının sembolü olmuş bir takım