Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Afobe’nin oynaması ile oturması aynı!

Trabzonspor oyununu aramaya devam ediyor. Abdullah hocanın topa fazla sahip olarak oyunu kurma düşüncesi hâlâ gelişim aşamasında. Elindeki oyuncuların buna hemen cevap vermesi kolay değil. Özellikle ön bölgede Nwakaeme olmayınca topu tutmakta zorlanan bir görüntü ortaya çıkıyor. Durum böyle olunca da savunmayı öne çıkartmakta sıkıntı yaşıyor. Dolayısıyla da oyunda devamlılık sağlayamıyor. Maç Trabzonspor adına bölüm bölüm oynanan bir hale geliyor.
İlk yarıda Trabzonspor'u hücum bölgesinde çok fazla göremedik. Trabzonspor'un hücum gücü yalnızca Ekuban'ın ayağına bakıyor. Ekuban topa sahipse, mesafe kat ediyorsa bir fark yaratabiliyor. Ekuban durduğunda ise Trabzonspor kilitleniyor. Abdülkadir'den beklenti büyük. Ama oyun içindeki etkisizliği devam ediyor. Bir şeyler yapmaya çalışıyor gibi görünüyor ancak sonuca dönük bir etkinliği yok. Özellikle dün oyunun ikinci yarısında 10 numara pozisyonundaki denemeleri de ortaya çok fazla bir şey çıkarmadı. Trabzonspor adına dünkü maçın müspet görünen yanı savunmanın merkezindeki Edgar ve Vitor Hugo'nun uyumu oldu. Bu bölgedeki sorununu çözmüş gibi görünüyor. Buna Abdulkadir Parmak'ın mücadelesini olumlu olarak ekleyebiliriz. Bilal'i de geçen maça göre daha gayretli gördüm. Fakat oynadığı bölge itibariyle sonuca dönük daha fazla beceri ortaya koyması lazım. Afobe'nin ikinci yarı oyuna girmesiyle kulübede oturması arasında bir farkı maalesef Trabzonspor göremedi! Çok etkisiz ve bu görüntüler Trabzonspor'un hayal ettiği hücumdaki etkinliğinin önündeki ciddi engeller. Mücadele azmi var ama hücum kalitesi çok gerilerde
Kayserispor çok daha iyi bir görüntü sergiledi. Maçta oyunu yöneten ve rakibini tehdit eden taraf olmasına rağmen arzu ettiği gole ulaşamadı ama ciddi bir gelişim içinde olduğunun da altını çizelim. Lennon ve Henrique, iki kanat oyuncusu performans olarak oldukça verimliydiler. İki kanat beki Lopes ve Behich oyunu oldukça zorladılar. Attamah ve Fernandes'i de beğendim. Trabzonspor gibi bir rakibe karşı evinde kazanabilecek pozisyon zenginliğini yarattıklarını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA