Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hakeme rağmen

Rıza Çalımbay'ın takımı devralmasından sonra şu an gelinen noktada 7 maçta 19 puan alma başarısını gösteren bir Trabzonspor var. Alınan başarılı sonuçlardan sonra oyuncuların özgüvenlerinin artması ve de kazanma alışkanlığı bundan sonraki haftalar için de çok önemli gelişmeler... Dünkü maçta geçen haftadan farklı isim orta sahada Onazi'nin yerine Kucka idi... İlk yarı Trabzonspor tempoyu bir türlü arttıramadı.
Bursaspor savunmasının kaptırdığı topta Burak Yılmaz ile girilen gol pozisyonundan başka üretken bir yapı ortada yoktu. Bursaspor oyun disiplini üst düzeyde bir takım. Üçlü savunma Trabzonspor ataklarında beşliye döndü, orta alanda da 4 oyuncu savunmaya yakın oynadığı için Trabzonspor boşluk bulmakta çok zorlandı. Pozisyon üretememelerinin en önemli nedenlerinden birisi sol kenarın, yani Mas ve N'Doye'un oynadığı bölgenin çok etkisiz kalmasıydı.
Trabzonspor bütün atak girişimlerini Abdülkadir, Pereria ve bunlara yanaşan Yusuf Yazıcı ile gerçekleştirdiğinden Bursaspor rahatlıkla bunlara önlem aldı. Orta alanda Onazi'nin yerine tercih edilen Kucka'nın da (Ofansif anlamda katkı vermesi için ilk 11'deydi) bekleneni vermekten uzak kalması bunda etken oldu.
İkinci yarı ise Yusuf Yazıcı'nın bireysel becerisi ile attığı mükemmel golden sonra ilk devreye göre daha farklı bir görüntü ortaya çıktı. Hakem Halis Özkahya Trabzonspor'un aldığı üç puana şükretmeli...
Çünkü ikinci yarıda Burak Yılmaz'ın ceza alanı içinde rakip tarafından düşürülmesine seyirci kaldı. Ardından Pereira'nın ortasında topun Bursasporlu defans oyuncusunun elinden yön değiştirmesine rağmen penaltıyı görmezden geldi.
Bu maçta Trabzonspor adına eleştirmemiz gereken en önemli konu ise golden sonraki 15 dakikalık bölümde geriye çok fazla yaslanmaları ve oyunda üstünlüğü rakibe bırakmalarıydı. Çünkü bu bölümde Bursaspor'un gole yaklaştığı anlar var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA