Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

‘Yorgunum, yerim dar’ diyemezsin!

İlk yarıdaki maçın gidişatına bakıyorum. Cenk kaçırıyor, arkasından Oğuzhan atamıyor.. Böyle fırsatlar ayağınıza hem de Kayseri gibi zorlu bir deplasmanda gelmiş. Rakip iyi, rakip formda..
Teknik direktörü takımını iyi motive ediyor, şovu da seviyor.. Bu tarz maçlarda yakaladığın fırsatları değerlendireceksin kardeşim, başka bir yolu yok.. Altıpastan gol kaçırmaya hakkın yok, son dönemdeki tüm deplasmanlarda Beşiktaş bir türlü bulduğu pozisyonları bitiremiyor. Dün gece Galatasaray'a karşı ikinci yarıda oynadığı futbolun yarısını oynasa 11'e 11 dahi rahat bir şekilde kazanırdı Beşiktaş.
Yarısına bile gerek yok, çeyreğini oynasan 10 kişi kalan rakibini rahat geçerdin..
Son zamanların klasik söylemi haline geldi, akıllara gelen soru şu: "Futbolcular maç mı seçiyor?" Nasıl bir seçim oluyormuş bu, bilemiyorum ama.. Bildiğim bir şey var, bu maçın hiçbir şekilde mazereti Beşiktaş adına olmaz..
Bir maçın dinamikleri daha nasıl lehinize gelişebilir! 1-0 sonrası Kayseri hızını almışken, ekstra bir penaltı golüyle devreye berabere giriyorsunuz.
Yetmiyor, rakip ikinci devre başında 10 kişi kalıyor.
Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig maçına siz yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktınız.. Yani "yorgunum, yerim dar" mazeretlerinin bir anlamı yok. Kayseri'de as kadro sahadasınız.. Beşiktaş eğer Şampiyonlar Ligi'ni tek yol olarak seçtiyse o ayrı..
Ama hem lig hem de Avrupa varsa o zaman bu futbol ile olmaz. Kayserispor 10 kişi kaldığı andan itibaren hiç tempoyu düşürmedi, Beşiktaş'a pas yaptırmadı, kanat akınlarını da durdurdu. Adamlar 10 kişi oynadı ama tam gaz devam etti. 11-11'e olsaydı tablo farklı bile olabilirdi Beşiktaş aleyhine..
Bütün takım Quaresma'nın eline bakıyor. Portekizli iyiyse Beşiktaş iyi, Quaresma kötü ise Beşiktaş kötü.. Bir futbolcuya endeksli takım olmaz. Buna çözümü de Şenol Güneş bulmalı.. Son olarak Negredo son 10 dakika girecek oyuncu olmamalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA