Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Futbolun birleştirici gücü

“Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’yla ilgili en güzel tablo, futbol ailesini bir araya getirmesiydi”

SABAH ailesi olarak Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Serhat Albayrak'ın ev sahipliğinde güzel bir telaşı ve güzel bir organizasyonu geride bırakmanın mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Milyar dolarların konuşulduğu futbol, spor dünyasının en önemli lokomotifi artık. Futbol ayrıca dünyanın en büyük şirketleri ve yatırımcılarının güç gösterisi yapmak için en önemli oyun alanı. Biz de sürekli büyüyen, bu güzel oyuna yön veren aktörlerle bir araya geldik. Ülkemizin de ekonomik gelişmesine paralel olarak futbol pastası son 20 yıllık dönemde katlanarak büyüdü. Yayın hakları yıllık 500 milyon doların üzerine çıktı. Turkuvaz Medya Grubu'nun yayıncısı olduğu ve ülkemizin tüm takımlarını kucaklayan Ziraat Türkiye Kupası, yıllık 50 milyon TL'yi geçen bir değere sahip. Kupa, Türkiye'yi kucaklıyor felsefesiyle birçok Anadolu takımına ekonomik açıdan can suyu oldu.. Grubumuz maçların oynandığı şehirlere de ekonomik katkılar sağladı.. Biz de SABAH olarak sürekli büyüyen bu güzel oyunun ekonomisine yön veren aktörlerle bir araya gelerek çok verimli ve zihin açıcı bir gün geçirdik.
"Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu" adı altında düzenlediğimiz organizasyonla futbol dünyasının yıldızları bir araya gelirken, yanımızda Cengiz Holding, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul, Turkish Airlines, Türk Telekom ve Aktif Bank gibi çok önemli destekçilerimiz de vardı. Forumdaki en güzel tablo futbol ailesinin panel öncesi aynı masada oturup spor gündemine dair yaptıkları sohbetti. Ziraat Türkiye Kupası'nda F.Bahçe ile Beşiktaş arasında oynanan kupa maçının yarıda kalması ve sonrasında yaşanan tartışmalar, büyüyen olaylar gibi… Beşiktaş TFF'nin verdiği karara itiraz etti, maça çıkmama kararı aldı ama hem TFF'nin Başkanı Sayın Yıldırım Demirören hem de Beşiktaş Başkanı Fikret Orman bu organizasyon öncesi yan yana oturup, birlikte kahvelerini yudumlarken sohbetlerini ettiler. Yıldırım Demirören'in de dediği gibi sporda başarı için kenetlenmemiz şart. Çünkü ülkemizin büyük hedefleri var. Hem EURO 2024'ü almak hem de 2020 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmak istiyorsak, ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisi olma hedefinde futbolu da yukarılara çekmeyi düşünüyorsak kenetlenmekten başka çaremiz yok.

***

UEFA ve TFF'deki yoğun görevlerine ve gündemine rağmen Sayın Servet Yardımcı, organizasyonun ilk dakikasından bitiş anına kadar hep yanımızdaydı. Ülkemiz için büyük önem taşıyan EURO 2024 sunumumuzu bizlerle bir kez daha paylaştı. Coğrafi avantajlarımız ve yeni sponsorlarımızla EURO 2016 için bir oyla kaybettiğimiz ev sahipliğine bu sefer çok yakın olduğumuzu söyledi.

***

Günün en güzel karelerinden biri şampiyonluk yarışı bu kadar hararetli bir şekilde devam ederken, zirvenin sahibi G.Saray'ın başkanı Mustafa Cengiz ve oyuncusu Gomis ile en yakın takipçileri Başakşehir'in başkanı Göksel Gümüşdağ ile oyuncusu Adebayor'un aynı kareye sığan sıcak sohbetleriydi. UEFA ile finansal sıkıntılar yaşayan Galatasaray Başkanı Cengiz ile borçsuz bir kulübe sahip Gümüşdağ'ın bu konudaki sohbetlerinin yanı sıra yarıştaki iddiaları için yaptıkları şakalar, taraftara da örnek olacak şekilde görülmeye değerdi.

***

Yarışın tüm hararetiyle devam ettiği bir dönemde oyuncularını organizasyonumuza gönderen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e de ayrıca teşekkür etmek isterim. Bu arada Trabzonspor ve teknik direktör Rıza Çalımbay'ın izin vermesine rağmen Rodallega yoğun sis nedeniyle uçak rötarına takıldığı için aramızda olamadı. Ancak Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yardımcısı Mehmet Yiğit Alp bizlerleydi.

***

Türk futbolunda yeni bir çığır açan Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan stand-up tadındaki anlatımlarıyla organizasyonumuzun belki de en renkli ismi oldu. Başkan, manşetlik bir haber vermeyi de ihmal etmedi. Türkiye, Çağlar Söyüncü'yü Arsenal'in istediğini SABAH'ın düzenlediği organizasyonda Özkan'ın ağzından duymuş oldu.

***

Hollanda'da ülkemizi temsil eden Türk kökenli hakem Serdar Gözübüyük, Manchester United ve Chelsea eski yöneticisi Peter Kenyon, İspanyol Marca gazetesinden meslektaşımız Juan Castro Nogales bu önemli organizasyonda yurt dışından kalkıp gelerek bizleri onurlandırdı. Ayrıca Fotomaç Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan da konuşmacıydı.

***

Kapanış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak şu sözleriyle günün özet-i ni yaptı aslında: "Bu tarz organizasyonlar sürekli olarak yapılmalı. EURO 2024'e başvuruşumuzu yaparken gelecek ekonominin 25-30 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde futbol ve ekonomi ayrılmaz bir bütün." Sayın Bakan'ın ifade ettiği gibi futbol ve ekonomiye dair daha konuşulacak çok şey var.

***

Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak'a katılımları için teşekkür ederim. Yoğun gündemine rağmen bizimle olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF yönetimine, Kulüpler Birliği ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a, Galatasaray'daki seçim atmosferine ve ofisinde misafirlerini bırakıp yanımıza gelen Mustafa Cengiz'e, hem belediye hem de Başakşehir'deki yoğunluğuna rağmen yanımızda olan Göksel Gümüşdağ'a teşekkür ederiz. Ayrıca bizi yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize, canlı yayın yapan A Spor'a, Fotomaç'a, Takvim'e Turkuvaz Medya yöneticilerine, müdürlerine ve çalışanlarına da şükranlarımızı sunarız..


Türk futbolunun önemli aktörleri, düzenlenen forum öncesi aynı masada bir araya gelerek, sohbet etti.


Turkuvaz Medya Reklam Müdürü Ceyda Uzman ve Sabah Spor Servisi Müdürü Murat Özbostan, katılımından dolayı Bakan Osman Aşkın Bak'a teşekkür etti.


Şampiyonluk yarışı veren G.Saray ve Başakşehir'in başkanları ile en önemli yıldızları da foruma katıldı.


Altınordu Kulübü'nün başkanı Seyit Mehmet Özkan, yazarımız Levent Tüzemen'in sorularını yanıtladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA