Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

İnanmadan olmaz

Fransa güle oynaya EURO 2020’ye gider. Bizim yarışımız İzlanda ile olacak. Ama öncelikle Milli Takım’a seçilen futbolcuların milli formaya aidiyet duygusu geliştirmesi gerekiyor

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri kura çekimi dün İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapıldı. Çekilişe 3. torbadan giren A Milli Futbol Takımı, H Grubu'nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile mücadele edecek. Son Dünya Kupası'nın sahibi Fransa ve dersimizi fena aldığımız İzlanda ile aynı grupta olmak iyi kura değil, ama biz kulüpler düzeyinde ne şeker kuralar çekip ne büyük hayal kırıklıkları yaşamış bir ülkeyiz. Bu yüzden karaları bağlamayalım. Grubun aritmetiği belli. Fransa güle oynaya EURO 2020'ye gider. Bizim yarışımız İzlanda ile olacak. 'Rakip kaleye topu ancak elle getirirler' diye tarif edilen bu takım karşısında ald-ı ğımız yenilgilerde, oynayan futbolcuların büyük çoğunluğu artık milli takımda yok. Genç ve yetenekli futbolcularımız var ama hâlâ takım oyunu tutturamadık ve bitirici noktada Cenk dışında alternatifimiz yok. Bu yola Lucescu ile mi çıkacağız, bunu ilerleyen günler gösterecek. Ancak her başarısızlıkta topu Türk futboluna atan Rumen hoca ile bir adım öteye gideceğimize inanmıyorum. Arnavutluk'un mücadeleci futbolunun yanında Moldova ve Andorra ancak grubu tamamlayan takımlar olacak. Hedef EURO 2020 ise 'Moldova'ya dikkat' diyecek halim yok.

MİLLİ RUH GERİ GELMELİ
Öncelikle Milli Takım'a seçilen futbolcuların milli formaya aidiyet duygusu geliştirmesi lazım. 'Hafta sonu kulübümün önemli maçı var' deyip milli maçta kendini sakınanlarla yola çıkmamak lazım. Milli Takım ruhu önemli. Futbolun basit kuralıdır; siz güçlü olmazsanız, bir oyun planınız yoksa karşınızdaki rakip Fransa da olsa, Andorra da olsa fark etmez. Futbol artık 22 kişiyle oynanan ve sonunda Almanların kazandığı oyun değil. Yola buradan çıkalım ve önce inanalım.

FİNAL 12 TEMMUZ'DA
İlk kez 12 ülkenin ev sahipliği yapacağı EURO 2020, 12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarihlerinde oynanacak. Final ise Londra'da olacak.

İLK İKİ ÇIKIYOR
Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar (20 takım), turnuvaya doğrudan katılma hakkını elde edecek. Kalan dört takım ise, Mart 2020'de oynanacak UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek takımların oynayacağı play-off karşılaşmaları yoluyla belirlenecek.

KURA İÇİN NE DEDILER?

A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ LUCESCU:
Umarım ilk maçı Fransa ile oynamayız. İzlanda'yı da tanıyoruz, Bunlar büyük turnuvalar, kolay değil. Andorra, Moldova maçlarını kazanmamız gerek. İzlanda ve Fransa ile oynayacağımız maçlarda alacağımız puanlar da bize katkı sağlayacak.
FRANSA TEKNIK DIREKTÖRÜ DESCHAMPS:
Türkiye ile iyi bir karşılaşma olacak. Türkiye'de taraftar desteği çok sıcak bir atmosfer oluşturduğu için, işimiz kolay olmayacak.
ARNAVUTLUK TEKNIK DIREKTÖRÜ PANUCCI:
Fransa grubun favorisi. Türkiye, İzlanda ve biz arkasından takip edeceğiz. İşimiz zor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA