Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Yanal’ın hesapları bozuldu Terim taktik değiştirdi

Sarı-lacivertliler, sahalarındaki 20 yıllık serinin öz güveniyle tribünlerin gönlünü almaya çalışacak. Sarı-kırmızılı takım, Kadıköy’deki dev maçta üçüncü bölgedeki formda oyuncularına güveniyor

FENER'İN AF MAÇI

A.Gücü maçındaki oyun skoru getirmedi fakat son iki 90 dakikadaki olumlu futbol Kanarya'nın umutlu olmasını sağlıyor.

+Fenerbahçe'nin en büyük artısı elbette ki 20 yıldır evinde mağlubiyet görmemiş olmanın getirdiği öz güven ve kâbus gibi geçen sezonda bir Galatasaray derbisiyle tribünlere kendini affettireceğine motive olan teknik kadro ve futbolcular.
+Yanal oyunu sahasında kabul edip hızlı çıkmayı hedefleyecek. Isla, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, Moses'ın kanat organizasyonları ve Soldado'ya atılacak yerden ara paslarla sonuca gitmeye çalışacaklar.
+Ankaragücü maçındaki oyun, skoru getirmedi ama derbi öncesinde sezonun geneline bakarsak geride kalan iki 90 dakikadaki oyun, sarı-lacivertlilerin umutlu olmalarını sağlıyor.
-Fenerbahçe, kalesinde ilk golü gördüğünde bu sezon sıkıntı yaşıyor. Bu Kadıköy'de olduğunda sahada takım oyunu kalmıyor ve tribün baskısı altında her oyuncu zoraki kahramanlığa soyunuyor.
-Ersun Yanal'ın kafa karışıklığı orta sahada. Mehmet Ekici'nin yokluğunda Jailson daha sert ve defansif bir orta saha olur ama Yanal, Zajc ile başlar. Moses ve Dirar hücumdan geri dönmediğinde Galatasaray'ın iki beki ile önlerindeki Onyekuru ve Feghouli, asist ve gol gücü yüksek adamlar.
-Galatasaray, orta sahası karşısında da bir adım gerideler. Fenerbahçe'de Volkan Demirel, Galatasaray derbilerinde her zaman kader adamı olmuştur. Harun Tekin'in derbi performansını ise yarın akşamki maçta oynaması halinde göreceğiz...

ASLAN'IN HÜCUMU İYİ

İki bekin Mbaye Diagne'yi ortalarla beslemeye başlaması ve Feghouli'nin ekstra skor gücü Cimbom'un en büyük artıları olarak öne çıkıyor.

+Galatasaray'a geçen sezon şampiyon olurken Kadıköy'de yenilmemek yetmişti. Şimdi Beşiktaş- Başakşehir maçını siyah-beyazlılar, kazandığı takdirde, Fenerbahçe'yi devirip, Başakşehir'i 'Evimde yener şampiyon olurum' hesabına girecekler. Bu yüzden Vodafone Park'tan çıkacak sonuç derbiye etki eder.
+Diagne'yi Malatya maçında ortalarla beslemeye başladılar. İki bekin form durumu ile Feghouli'nin ekstra skor gücü en büyük artıları... Ve elbette Muslera'nın da şampiyonluk yarışı verilen haftalarda kalesinde devleşmesi takımına güven veriyor.
+Fernando-Ndiaye-Belhanda üçlüsüyle başlayacak Galatasaray ikinci yarıda Emre Akbaba'ya ihtiyaç duyabilir, onun da son vuruşları derbinin tabelasında etkili olabilir.
-İdeal iki stoperi cezalı olan Galatasaray, serbest vuruşlarda Fenerbahçe karşısında hava toplarında zorlanacak. 20 yılın ağır yükü elbette omuzlarda olacak ama Terim'in takımı için kritik nokta, 90 dakika sahada 11 kişi kalabilmek. Kenarda Hasan Şaş'ın da kendisine hakim olması gerekiyor.
-G.Saray sert ikili mücadelelerde yılan yapısını Kadıköy'e taşırsa -ki karşısında Yanal'ın tatlı-sert ve bol faullü futbolunu bulacak- sıkıntı yaşar. Fernando'nun geçen sezonu aratan oyunu, Onyekuru'nun kendi vitrini için çalışan pas ve şut tercihleri de önemli handikapları... Vodafone'dan çıkacak sonuç G.Saray'ın oyun planına etki eder.
-Terim, Kadıköy'e 3 puan parolası ve oyun kurgusuyla gittiğinde çoğunlukla kaybetti. Risk alması gereken tarafın taraftarı önünde oynayan rakipleri olduğunu ilk dakikadan itibaren hissettirmeleri gerekiyor. Sakin olanın kazanacağı bir derbi olur. Metin Oktay ve Can Bartu'nun beyefendiliklerine selam çakan bir futbol bayramı olur inşallah.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA