Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Luis Enrique'nin derdi

Üç milli maçtır ortalarda görünmeyen ve İspanya'dan istifa eden Luis Enrique'nin derdi ortaya çıktı. Aylardır medyanın saygısından yazmadığı ailevi sorun, kızının hastalığıydı

Bir milli takım teknik direktörü, takımını evinden yönetebilir mi? Böyle bir teknik adam vardı önceki güne kadar... İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis Enrique mart ayından beri oynanan 3 maçta da yedek kulübesinde yoktu.

Bu süre içinde tek bir demeci yayınlanmadı, tek bir kare fotoğrafı çekilmedi. Filmi geriye saralım. 26 Mart'ta Malta ile deplasmanda oynayan İspanyollar, maça bir gün kala hocaları Enrique'nin acil olarak özel uçakla Barselona'ya uçtuğunu öğrendi. Federasyon Başkanı Luis Rubiales, "Ciddi ve önemli bir aile problemi" nedeniyle hocanın takımın başında olamayacağını açıkladı medyaya.

İspanyol medyası, Malta maçı dönüşü Enrique'nin problemini öğrense bile yazmadı. Bir tek gazete, haber atlatmadı. Ünlü spor programlarının yöneticileri dahil herkes sustu. Elbette birileri bu özel ve ailevi problemin ne olduğunu biliyordu ama Enrique'nin talebi doğrultusunda bütün medya "tıp" dedi. Sonunda bir haber sitesi geçen hafta yazılı olmayan kuralı bozdu. Aileye yakın birinden aldıkları duyuma göre, Enrique'nin iki kızından biri hastaydı ve tedavisi sürüyordu.

Önceki gün istifasını veren Luis Enrique, "Derdim neyse sürüyor" dedi, yerine göreve gelen ve bugüne kadar hiç birinci adam olmayan yardımcısı Robert Moreno ise "Bu görev hayalimdi ama bu şekilde gelmek istemezdim" diyerek görevi kabul etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA