Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kalite kazandı

Derbide sistem ile kalitenin düellosu ön plana çıktı... Aykut Kocaman, elindeki kadronun becerisi ve kalitesi kısıtlı olmasına rağmen ilk yarı müthiş bir alan savunması yaparak Beşiktaş'ı etkisiz hale getirdi. Oğuzhan'ın yokluğunda Şenol Güneş'in orta alanı Atiba- Tolgay-Medel gibi aynı özellikli oyunculardan kurması, Beşiktaş'ı kitlerken F.Bahçe'nin ekmeğine yağ sürdü. Takım savunmasını ciddiyetle uygulayan ve yeri geldiğinde metrekare hesabı gibi savunma yapan F.Bahçeli oyuncuların daralttığı oyunda Quaresma'nın Kameni tarafından çıkarılan şutu dışında Beşiktaş'ın pozisyonu olmadı. Topu bilerek Beşiktaş'a veren F.Bahçe'nin ilk yarı oyunun direksiyonunda oturmasında Fernandao'nun (gol ofsayt) 8. dakika attığı golün etkisi büyüktü.
Beşiktaşlı oyuncular, Fenerbahçeliler'in çabuk baskı yapmalarından ve temaslı oynamalarından rahatsız oldu. Erken goller derbide oyun rollerinin değişmesini sağladı. Vida'nın 48'de attığı golden sonra Beşiktaş "Şampiyonlar Ligi"ndeki kimliğine büründü.
Kanatlardan etkili bindirmeler yapan ve oyunu rakip alana yıkan Beşiktaş, hücum etkinliğini de eline geçirdi. F.Bahçe'nin savunmasını öne çıkaramaması ve geriye yaslanmak zorunda kalması Beşiktaş'ın ciddi bir üstünlük kurmasına neden oldu. Gökhan, Adriano ve Tosic'in kanat bindirmeleri Quaresma'nın sık kanat değiştirerek yaptığı etkili ortalar ile Atiba'nın bile hücuma destek vermesi Beşiktaş'ı coşturdu. Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki tek ciddi pozisyonu Fabri'nin hatasından oluşan pozisyonda Şener'in orta alandan boş kaleye yolladığı ve gol olacak şutunu Medel'in çizgiden kafayla çıkarmasıydı. Beşiktaş'ta Quaresma gecenin en flaş oyuncusuydu. Portekizli yıldız, Beşiktaş'ı jenerik olacak iki gol atıp zafere taşırken, ilk golde sağ ayağının dışını raket gibi kullandı.
Sistem takımı da olsanız, iyi de savunma yapsanız kalite önünde pes ediyorsunuz.
Beşiktaş kalitesiyle derbiyi çevirip kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA