Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Malumun ilamı

SERI öncesi Anadolu Efes favorimdi. Ama Fenerbahçe Beko ezber bozarak 3 maç kazandı. Serinin kader anı belki de Melli'nin ikinci maçın sonunda kaçırdığı şut oldu. Ancak her türlü tartışmaya rağmen Anadolu Efes uzun zamandır özlediği şampiyonluğa uzandı. Bunda sezon başındaki kadro mühendisliğinin payı büyüktü. Larkin, Micic ve Beaubois gibi üç tane delici kısa ki, Ergin Ataman tamamen Fenerbahçe Beko'ya göre bu kadroyu kurduğunu söylemişti, sezonun kaderini belirledi.

Finalde de bu üçlüye ek olarak Simon'un performansı şampiyonluğa yetti. Micic'in ikinci maçtaki performansının benzerini dün gece Larkin sahaya yansıttı. Ergin hoca sezon devam ederken, "Ondan takımı şampiyon yapmasını bekliyorum" demişti. Ve Larkin bu şampiyonluğu Ataman'a hediye etti. Dün Fenerbahçe savunmasını denize döktü. Sarı-lacivertlilerde boyalı alanı koruyan bir uzun da olmayınca hem Larkin hem de Micic güle oynaya çembere gittiler. 12 faul yapılan Larkin serbest atış çizgisinden 13'te 13 isabet buldu ve 38 sayı üretti.

Tabi Dunston'ın ilk periyotta üçlemesinden sonra ibrenin Fenerbahçe'ye dönmesini bekledik ama sarı-lacivertliler bunu avantaja çeviremedi. Melih'in ilk 8 şutunu kaçırması, Ali Muhammed'in savunmaya teslim olması Fenerbahçe hücumlarını kilitledi. İlk yarıda Guduric, ikinci yarıda Sloukas'ın şutları ile ayakta kalmaya çalıştılar ama olmadı, olamazdı. Sakatlıklar olmasa tablo değişir miydi? Evet veya hayır diyenler olacaktır ama Fenerbahçe'yi bu kadar soruna rağmen şampiyonluğu 7. maçta kaybettiği için eleştirmek insafa sığmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA