Gazze'ye insani destek ve farkındalık amacıyla Türkiye'den hareket eden Sumud Filosuna yönelik müdahale gündem yarattı. Filoda bulunan Trabzonlu Erdinç Gülay ve beraberindeki aktivistlerin, İsrail işgal güçleri tarafından uluslararası sularda alıkonulduğu bildirildi.
Aynı zamanda AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun özel kalem müdürü olarak görev yapan Gülay'ın, olası bir müdahaleye karşı önceden çektiği video sosyal medyada paylaşıldı. Videoda yaşanabilecek duruma dikkat çeken Gülay, kamuoyuna çağrıda bulundu.
Gülay videoda, "Eğer şu anda bu videoyu izliyorsanız, uluslararası sularda seyir halindeyken İsrail işgal güçleri veya iş birlikçileri tarafından zorla alıkonulduk demektir. Sesimizi duyurmak için lütfen bu videoyu paylaşın. Hükümetimize çağrıda bulunun. İsrail'in uluslararası hukuku çiğneyen bu eylemi derhal durdurulsun ve benimle birlikte tüm aktivistlerin sağ salim evlerine dönmeleri sağlansın" ifadelerini kullandı. Olayın ardından sosyal medyada çok sayıda destek mesajı paylaşılırken, filoda bulunan aktivistlerin durumu yakından takip ediliyor.
