SON DAKİKA... Sosyal medyada Köpekvelisi ismiyle bilinen Buket Özgünlü, Ankara'da Yaşama Tutunan Patiler Derneği için topladığı paralarla vurgun yaptı. Tam 20 milyon liralık haksız kazanç sağladığı belirlenen Özgünlü tutuklanırken eniştesi Evren K. gelen telefonla hayatının şokunu yaşadı. Evren K., "Dernekten para götürdüğünüzü biliyoruz, size 20 milyon ceza kestik" telefonları üzerine soluğu karakolda aldı. Polis ekipleri film gibi bir operasyona imza attı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Aralık ayında "Yaşama Tutunan Patiler Derneği"nin topladığı bağışları zimmetine geçirerek yaklaşık 20 milyon lira haksız kazanç sağladığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında dernek başkanı Buket Özgünlü, kardeşi Demet K. ve "Papağan Evi" isimli iş yerinin sahibi Ertan I., "görevi kötüye kullanma" ve "mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından mahkemece tutuklandı. Özgünlü'nün eniştesi Evren K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
İSTANBUL'DAN ARAYIP TEHDİT ETTİLER
Tutuklamaların ardından Evren K., bu kez İstanbul'dan gelen telefonlarla tehdit edilmeye başlandı. Şüpheliler, Evren K.'yı arayarak "Dernekten para götürdüğünüzü biliyoruz, size 20 milyon ceza kestik" diyerek baskı kurmaya çalıştı. Tehditler artması üzerine Evren K., Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne giderek şikayette bulundu.
POLİSTEN FİLM GİBİ OPERASYON
Gasp Büro ekipleri, şüphelileri suçüstü yakalamak için titiz bir plan yaptı. Evren K.'dan zanlılarla bağlantısını koparmamasını ve parayı ödeyecekmiş gibi davranmasını istedi. Plan doğrultusunda zanlılarla, para dolu olduğu söylenen bir çantayı teslim etmek üzere Yenimahalle'deki bir kafede buluşma ayarlandı.
Operasyon günü, polis ekipleri müşteri gibi kafede farklı masalara oturdu ve her detayı yakından takip etti. Çevrede ise herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemleri alındı. Zanlılar, İstanbul'dan Ankara'ya gelerek çantayı teslim almak için kafeye geldi. Paranın dolu olduğunu sandıkları çantayı aldıkları anda ekipler harekete geçti ve T.G. ile T.M. isimli iki şüpheliyi suçüstü yakaladı.