Maç Sonuçları

Çeyrek altın

F.Bahçe, gol perdesini Kadlec'le açtı. Orhan skoru eşitledi. Bekir, Mehmet Topal ve Sow farkı getirdi. Bu sezon deplasmanda ilk kez 4 gol atan Kanarya, dış sahada son 10 maçını kaybetmedi

Giriş: 12 Şubat 2015, Perşembe 00:00 Güncelleme: 12 Şubat 2015, Perşembe 00:46

90 dakika büyük heyecanın yaşandığı maç Fenerbahçe etkisiyle başladı. 9'da Alves'in kafası az farkla dışarı gitti. 24'te Emenike'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Meireles, topu Kadlec'in kafasına kondurdu. F.Bahçe ilk isabetli şutunda Çek yıldızla golü buldu: 0-1... Kanarya 61'de golü kalesinde gördü. Obraniak'ın nefis derin pasıyla sağ çaprazda buluşan Orhan tek vuruşla işi bitirdi: 1-1...


4 YILDA 3. KEZ ÇEYREK FİNAL
Sonrasında Rize'de Fener fırtınası esti. 69'da M.Topuz'un kullandığı serbest vuruşta Bekir fırsatçılığını konuşturdu: 1-2. 85'te Uygar sağdan kesti, Sow üzerinden atladı, Topal plaseledi: 1-3. 87'de sağdan Emenike geldi. Ön direkteki Sow'u gördü. Senegalli topukla şık bitirdi: 1- 4. F.Bahçe son 4 sezonda 3. kez kupada çeyrek finale çıktı.

BEKİR 3'LEDİ
F.Bahçe'nin defans oyuncusu Bekir dün Rize'de attığı golle, takımın forveti Emenike'nin gol sayısına ulaştı. Nijeryalı bu sezon 3 golünü de ligde atarken, Bekir biri lig, ikisi kupada 3 gol attı ve adeta Emenike'ye nazire yaptı.

TOPAL KORKUTTU
Ç.Rizespor karşısında bir de gol atan Mehmet Topal, son dakikada Webo'nun pasında topu kontrol etmek isterken zemine takıldı. Yerde kalan tecrübeli oyuncu, yapılan tedavinin ardından oyuna devam edemedi ve sedye ile kenara alındı. Ayak bileği burkulan Topal'ın durumu bugün yapılacak kontrolün ardından netlik kazanacak.

KUPA 'AS'I
F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Ziraat Türkiye Kupası'na da büyük önem verdiğini dün sahaya sürdüğü kadroyla gösterdi. Alves, M.Topal, Meireles, Selçuk, Emenike, Sow gibi as oyuncular 11'de görev yaptı. Kartal, eksik oyuncuların çokluğuna rağmen yedek ve as oyuncularından oluşan bir takım kurdu. İlk 6 maçın tamamına 11'de çıkan Uygar'ın dışında Ramazan, Mehdi ve Savaşı yedek soyundu.

*
BİR GÖRÜŞ

MURAT ÖZBOSTAN: Usta işi zafer

Trabzonspor'un rakibine değil öfkesine ve hakeme yenik düştüğü, Beşiktaş'ın sanki şampiyonluk cepteymiş, Avrupa Ligi'nde finali kovalıyormuş gibi vazgeçtiği Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, Rize'de zorlandı ama son sözü usta ayakları söyledi. İsmail Kartal sezon başından beri çok eleştirildi. Fakat İstanbul takımları arasında yedeklerini en hazır tutan ve onlara en iyi idman performansını veren teknik adam da kendisi. Beşiktaş'ın forvet hattının Kayseri'de kulübede bekletildiği dün akşam, Fenerbahçe'nin maçı hafta sonundaki Trabzonspor derbisinde olduğu gibi Webo-Emenike-Sow forvet üçlüsüyle bitirdiğine özellikle dikkat çekmek istiyorum. Fenerbahçe iki hedefinde de yoluna devam ediyor. O nedenle de geriye kalan her şey teferruat.