Maç Sonuçları

Altın yedek!

Giriş: 18 Aralık 2015, Cuma 00:00 Güncelleme: 18 Aralık 2015, Cuma 09:37
Beşiktaş formasıyla ilk 11'de başladığı 16 maçta 18 gol atan Cenk, birçok karşılaşmada yedek olmasına rağmen ezeli rakiplerinin önemli isimlerini geride bıraktı. Ligde 5 gol, 2 asist, Avrupa Ligi'nde 2 gol, 1 asisti bulunan Cenk, kupada attığı 2 golle 9 gol, 3 asist sayısına ulaştı. 12 gole katkı sağlayan Cenk bu karnesiyle sadece Gomez (13 gol) ve Fernandao'nun (11 gol, 2 asist) gerisinde kaldı. Nani (7 gol, 5 asist) ve Podolski'yi (9 gol, 3 asist) yakalarken Van Persie, Burak, Sneijder ve Selçuk gibi isimleri de solladı.

12 DİKİŞ ATILDI
Maçın en başarılı ismi olan Cenk Tosun'a nazar değdi. Aldığı darbe sonucu kafasında açılma olan ve 77'de yerini Muhammed Enes Durmuş'a bırakan Cenk'in kafasına 12 dikiş atıldı.

NASIL OYNADILAR?

VELİ KAVLAK
22 Mart'tan bu yana 9 aylık ayrılığa rağmen iyi başladı. Ancak hala eli sağ omuzuna gidiyor. Ağrıları psikolojik olarak geçtiğinde ikinci yarı Beşiktaş'ta Atiba'nın yükünü alır.

KERİM FREİ

Formundaki yükselişiyle Olcay Şahan ile Gökhan Töre'yi tehdit ediyor... Hocası Şenol Güneş'i daimi forma konusunda zorluyor.

ESLEM ÖZTÜRK

Sezon başı kampında yakaladığı çıkışı devam ettirmiş. Gelişiyor, ilerde kendisine gelecek şansı bekliyor. Türkiye Kupası onun için bir şans.

SERDAR KURTULUŞ

Bu sezon sağ bekteki yerini Andreas Beck'e kaptıran Serdar, her zamanki gibi hazır ve nazırdı. Tecrübeli futbolcu, mücadeleci yapısıyla dikkat çekti.