Maç Sonuçları

Bir kupadan fazlası

Ziraat Türkiye Kupası gruplarında ikinci karşılaşmalar oynandı, yine birbirinden ilginç skorlar ve hikayeler gündeme geldi. İşte 'bir kupadan fazlası' sloganının hakkını verenler

Giriş: 26 Aralık 2015, Cumartesi 00:00 Güncelleme: 26 Aralık 2015, Cumartesi 05:53
Türkiye Kupası'nı angarya görenlere en güzel yanıt bu satırlarda

Kardeş kardeşe sıkı mücadele

D Grubu mücadelesinde Bucaspor, konuk ettiği Aydın 1923'ü 2-0 yenerken eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Aydın 1923'te görev yapan 1986 doğumlu Evren Özyiğit ile Bucaspor kalesini koruyan 8 yaş küçük kardeşi Mert Özyiğit birbirlerine rakip oldu. Acaba maç 1-0 devam etseydi Evren Özyiğit kardeşine gol atmak için bir duran topta ileri çıkmayı düşünür müydü?

İngilizler Şener'in şutuna isim taktı: Şimşeğin oğlu!

Reddit adlı sitede bir araya gelen İngiliz futbolseverler, Şener Özbayraklı'nın Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'a attığı gole ne isim takılması gerektiği konusunda tartışma açtı. Birçok önerinin getirildiği tartışmada bu tip gollere ağırlıklı olarak "Şimşeğin oğlu" denmesi gerektiği fikri kabul görürken, "Asansör", "Gökparçalayan" gibi öneriler de dikkat çekti. Arsenalli bir kullanıcı ise Şener'in attığı golün Puskas Ödülü'ne aday gösterilmesini fikrini ortaya attı.

Berkan Afşarlı herkese örnek oldu

D Grubu'ndaki Mersin İdmanyurduÇaykur Rizespor maçı 2-2 sonuçlanırken, bir gol maçın çok önüne geçti. Berkan Afşarlı, 2014'ün Ocak ayında Mersin'in, Süper Lig yolculuğuna destek olmak için İsviçre'nin Will ekibinden gelmişti. Ancak geçen yılın sonlarında yakalandığı lenf kanseri onu bir yıl yeşil sahalardan uzak tutacaktı. Önce hastalığını yenen 24 yaşındaki Berkin Afşarlı, 23 Aralık 2014'te yine kupada oynanan Karagümrük maçından sonra ilk kez forma şansı bulduğu Çaykur Rize mücadelesinde uzaktan harika bir gol kaydederken, azmiyle de herkese örnek oldu

Hayat tesadüfleri sever

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'da üç kupalı sezonun startını, Eskişehirspor ile oynanan bir kupa maçında vermiş, 4-2'lik galibiyet ve taraftarın desteğiyle sarı-kırmızılılar sezonunun akışını değiştirmişti. Aynı Hamzaoğlu, yine Aralık ayında ama bu sefer Bursaspor'un başında taraftarlarının karşısına ilk kez Eskişehir kupa maçıyla çıktı ve benzer bir skorla sevindi: 4-1. Hamzaoğlu, olağanüstü kongre kararı da alan yeşilbeyazlıların bu sezonki makus talihini değiştirebilirse geçen sezonki başarısını bile geçmiş olur.

Anadolu şiveleri tribünlerde

Galatasaray-Kastamonuspor maçına şehir halkı büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin bir kısmı güvenlik gerekçesiyle boş bırakılırken, açılan pankartlar ilginçti. Yerel şivenin ağır bastığı yazılar objektiflere ve A Haber kameralarına işte böyle yansıdı.

Van Persie burada Eto'o özel maçta!..

Fenerbahçe-Antalyaspor maçı açık kanalda yayınlanan bir Süper Lig mücadelesi tadındaydı. 90 dakika sarılacivertlilerin 4-2'lik üstünlüğüyle biterken, sonuç çok daha gollü olabilirdi. Kadıköy'deki mücadeleyi seyretmek için gelen az sayıdaki gerçek futbolsever, bunun ödülünü Nani ve Şener'in harika golleri ile Robin van Persie'nin uzun süre sonra en iştahlı halini seyrederek aldı. Samuel Eto'o'nun Van Persie'ye karşılık vermek yerine Brezilya'da gösteri maçında oynamayı tercih etmesiyle yıldızından yoksun olan Antalyaspor'da Emrah Başşan ilk 45 dakikada yolun başındaki genç isimlere neleri yapmamaları konusunda ders verdi. Top kaybetme rekoru kıran ve hocasının ancak bir devre dayanabildiği 23 yaşındaki oyuncu neden üç yıl öncesinden bile geride olduğunu düşünmeli. Yoksa tren kaçmak üzere..

1461 ligde yok, kupada Fırtına

Beşiktaş, anlaşılmaz bir uygulamayla sakatlanmamanın skorun önüne geçtiği bir zeminde oynamak zorunda bırakıldığı maçta Sivas Belediye'yi de geçip artı 5 averajla ikide iki yaptı ama C Grubu'nun lideri olamadı. Çünkü; son senelerde kupa beyi unvanını hak eden bir takıma geçilmiş durumda: 1461 Trabzon... PTT 1.Lig'de şampiyon olsa bile statü gereği Süper Lig'e çıkamayacak olan bordo-mavililer, kupa maçlarına ise bambaşka bir konsantrasyonla çıkıyorlar. Ligde son 8 maçını kazanamayan ve 17. sırada olan 1461 Trabzon, Sivas Belediye'yi 7 golle geçtikten sonra Karübükspor'u da deplasmanda 5-0 yendi. Şimdi tüm gözler Ocak ayında üst üste oynanacak 1461 Trabzon-Beşiktaş maçlarında...

Sahne sırası Beşir'de

Kupa maçlarının en önemli özelliklerinden birisi de "Buradayım beni görün" diyen genç oyuncuların sahneye çıkış yeri olmasıdır. Trabzonspor'da altyapıdaki hocası Sadi Tekelioğlu'nun A Takıma terfisiyle büyük şans yakalayan Muhammet Beşir de bu gösteride yerini almak için önemli adımlar atıyor. İlk resmi golünü ligde Eskişehir'e atan 18 yaşındaki futbolcu, bordo-mavililerin zorlandığı Gaziantepspor maçında da takımına 2-1'lik galibiyeti getiren golü kaydetti.

Amedspor pes etmedi

A Grubu'nda ilk maçta Bandırma'yı yenen ikinci lig temsilcisi Amedspor bu sefer çok daha zoru başardı ve Süper Lig'in en iyi ekiplerinden Başakşehir'den 2-2'lik sonuçla puan aldı. Üstelik 2-1 geride olduğu 54. dakikadan itibaren 9 kişi oynamasına rağmen...

Futbol engel tanımaz

Kastamonu-Galatasaray ve Sivas Belediye-Beşiktaş maçlarını takip etmek için futbolseverler her yolu denedi.