Maç Sonuçları

Futbol şölenine hazır mısınız?

14’ü Spor Toto Süper Lig, 6’sı TFF 1. Lig, 7 tanesi TFF 2. Lig, 4 tanesi TFF 3. Lig ve 1 tanesi de BAL Ligi’nden olmak üzere 8 grupta toplam 32 takımın mücadele edeceği dev şölen kıyasıya bir rekabete sahne olacak

Giriş: 03 Kasım 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 03 Kasım 2016, Perşembe 02:50
2016-2017 Ziraat Türkiye Kupası grup maçları kura çekimi dün TFF'nin Beykoz- Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura törenine TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFF Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlanma Müdürü Besim Yalçın ve kulüp temsilcileri katıldı. Gruplarda; 3. Eleme Turu maçları sonunda rakiplerini mağlup eden 27 takım ile geçen sezon Süper Lig'i ilk 5 sırada bitiren Beşiktaş, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor olmak üzere toplam 32 takım yer aldı. Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasındaki 32 takım, dörderli 8 grupta çift devreli lig usulüne göre mücadele edecek.

İLK İKİYE GİRENLER SON 16 TURU'NA YÜKSELECEK
Oynanacak müsabakalar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, son 16 turu na yükselecek. Türkiye Kupası'nda grup karşılaşmaları, 29-30 Kasım ve 1 Aralık'ta başlayacak. Gruplarda ikinci hafta 13-15 Aralık, üçüncü hafta 20-22 Aralık, dördüncü hafta 27-29 Aralık, beşinci hafta 10-12 Ocak 2017 ve altıncı hafta 17-19 Ocak 2017'de yapılacak.

YARDIMCI: TURKUVAZ MEDYA'YA TEŞEKKÜR
Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada yayıncı kuruluş Turkuvaz Medya'ya teşekkür etti. Türkiye'nin her ilinin kupada temsil edildiğine dikkat çeken Yardımcı, "Türkiye Kupası'na 158 takımla başladık. Elemeler sonucu 32 kulübümüzle bugün buradayız. 32 kulübümüzün 14'ü Süper Lig'den, 6'sı TFF 1. Lig'den, 7 tanesi TFF 2. Lig, 4 tanesi TFF 3. Lig ve 1 tanesi de BAL Ligi'nden… Bu kupanın yayınlanmasında yayıncı kuruluşumuz olan Turkuvaz Medya Grubu'na göstermiş oldukları kaliteli yayınlardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HAFTA SONU MAÇLARINA DEVAM
Türkiye Kupası'nda grup aşamasının ardından oynanan Son 16 turundaki maçlar geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da hafta sonu oynanacak. TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, taraftarların karşılaşmalara daha rahat gidebilmesi için bu uygulamanın devam edeceğini belirterek, "Hafta sonu maçlarıyla hem maçlara olan katılımı hem de kulüplerimizin gelirlerini artıracağız" dedi.

'TÜRKİYE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ'
Türkiye Kupası'nda BAL Ligi'nden yoluna devam eden tek takım olan Yeni Amasyaspor'un başkanı Mustafa Ödübek, kura sonrası SABAH'a konuştu. Şehir olarak Türkiye Kupası'nda olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Ödübek, "Biz Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Grubumuzdaki takımlar bizim için Barcelona, Real Madrid gibidir. Bulunmaz bir nimet. Kupanın yayın geliri ve diğer gelirler bir yıllık bütçemiz kadar" dedi.