Maç Sonuçları

Galatasaray'a gençlik ateşi

Galatasaray, genç ağırlıklı çıktığı Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında deplasmanda Keçiörengücü'nü 2-1 mağlup etti. Öte yandan Sabah gazetesi yazarı Levent Tüzemen, karşılaşmayı canlı yayınlayan A Spor'un zorlu yayın şartlarına tepki gösterdi.

Giriş: 06 Aralık 2018, Perşembe 00:00 Güncelleme: 06 Aralık 2018, Perşembe 14:28

Altyapıdan 5 oyuncusu (İsmail Çipe, Celil Yüksel, Atalay Babacan, Gökay Güney, Yunus Akgün) ilk 11'de sahaya çıkan Galatasaray, Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında 2. Lig temsilcisi Keçiörengücü'nü 2-1 yendi.
33. dakikada merkez orta saha oynayan Celil Yüksel pası verdi, partneri Atalay Babacan ceza sahası dışından kaleyi görür görmez soluyla köşeye golü attı: 1-0. 50. dakikada Linnes cepheden golü atıp skoru 2-0'a getirdi. Keçiörengücü bir dakika sonra Ziya'nın golüyle umutlansa da karşılaşma 2-1 sona erdi.

RÖVANŞ İKİ HAFTA SONRA
Deplasmanda kazanarak büyük bir avantaj sağlayan sarı-kırmızılılar, iki hafta sonra Türk Telekom Stadı'ndaki rövanşı formaliteye çevirdi.

YAŞ ORTALAMASI 23.8
Ziraat Türkiye Kupası'nda rotasyona giden Galatasaray'ın Keçiörengücü karşısındaki ilk 11'i 23.8 yaş ortalamasına sahipti.
Sahaya çıkan sarı-kırmızılı takımda 1990 öncesi doğumlu tek isim 30 yaşındaki Maicon'du.
Kaptanlar Selçuk ve Muslera'nın yokluğunda pazubandını Ahmet Çalık memleketi Ankara'da taktı.
Ligde 3 haftalık cezası sona eren Garry Rodrigues maç eksiğini kapatması adına ilk 11'de görev yaptı.
Ligde ve Avrupa'da sonradan oyuna giren Muğdat Çelik ilk 11 siftahını Türkiye Kupası'nda yaptı.

ATALAY'DAN GOLLÜ 'MERHABA'
Keçiörengücü maçı ile A takıma resmen 'merhaba' diyen ve ilk maçında gol atan Atalay Babacan, iki ayağını da etkili kullanmasıyla dikkat çekti. 28 Haziran 2000 doğumlu Atalay, hocası Fatih Terim 17 Mayıs 2000'de UEFA Kupası'nı kazandırdığında henüz doğmamıştı.

"ŞÜKÜRLER OLSUN"
Atalay maç sonrası sosyal medyada, "Çocukluk aşkımsın, sen ilk göz ağrımsın" bestesini söylediğin takım için sahaya çıktığın ilk maçta ilk golünü atmak... Tek söyleyebileceğim, şükürler olsun" mesajını paylaştı.



VİNÇ ÜSTÜNDE YAYIN!
Maçın oynandığı stat elverişsiz koşullarıyla dikkat çekti. Zemini sentetik çim olan Aktepe Stadı'nda yayıncı kuruluş kamera koyacak yer olmayınca çareyi vinç kiralamakta buldu. Mücadeleyi anlatan A Spor spikeri Cüneyt Şen'in, "Ofsayt kamerasını koyacak yer bulamadığımız için pozisyonun tekrarını gösteremiyoruz. Vinçle çözüm bulmaya çalışacağız. Keşke balkona kursaydık kameramızı… TFF, lig ve kupa maçlarına aynı standartla yaklaşıyor mu?" yorumları büyük ses getirdi.

BIR GÖRÜŞ - Levent Tüzemen
Federasyon kupayı angarya mı görüyor?

UEFA, 96 takımın katılacağı 3'üncü bir kupayı 2020-21 sezonunda hayata geçirecek. UEFA'nın zihniyetine bakınca, TFF acaba Ziraat Türkiye Kupası'nı 'angarya' olarak mı görüyor? Geceler çuvala girmiş gibi G.Saray öğlen 13'te, suni çimde, kameraların verimli görev yapamadığı ortamda maç oynadı. A Spor tüm Anadolu'nun maçı izlemesi için vinç üzerinde zorlu şartlarda yayın yaptı. Ankaragücü maçlarını, Kayseri ya da Afyon'da oynuyor. TFF, G.Saray'a Keçiören stadını reva görüyor. Kulüpler Birliği'nden "G.Saray tarlada oynamalıydı. TFF kıyak yaptı" şeklinde bir eleştiri(!) açıklaması bekliyorum. G.Saray'da İsmail Çipe, Atalay ve Celil ikilisi dışında görev yapan gençler vasatı aşamadı. Muğdat ile Linnes maçı ciddi oynadı. Eren'e verdiği şansı düşünürsek Fatih Terim'in çok çalışan ve sahanın her yerine basan Muğdat'a haksızlık ettiğini düşünüyorum. Kendi fikrim olduğunu hatırlatarak, Fatih Terim sağ kanatta Mariano ile Linnes'i önlü arkalı oynatmalı. Linnes çabuk, hızlı, orta yapabiliyor, isabetli şut atabiliyor. Kaleci İsmail'in oyun takibini ve dikkatini beğendim. Etkisiz kalan Rodrigues ise suni çimde sakatlanmaktan korkup karşı karşıya pozisyonlarda topa ayağını bile sokmadı.