Maç Sonuçları

Akhisar kupa sever

Ziraat Türkiye Kupası’nın son şampiyonu, yine finale göz kırptı. Akigo, yarı finalin ilk ayağında konuk olduğu Ümraniye’yi Bokila’nın golüyle devirdi

Giriş: 04 Nisan 2019, Perşembe 08:05
Ziraat Türkiye Kupası'nın sürpriz ekibi Ümraniyespor'a, kupanın son şampiyonu Akhisarspor, çelme taktı. Akigo, yarı finalin ilk mücadelesinde misafir olduğu Spor Toto 1. Lig ekibini, 1-0 mağlup ederek final yolunda büyük avantaj yakaladı.
Mücadele, büyük çekişmeye sahne olurken, her iki takım pozisyon bulmakta zorlandı. Akhisarspor, kovaladığı kontratak fırsatını, 86. dakikada yakaladı. Rakip yarı sahadan aldığı top sonrası rakiplerinden bir bir sıyrılan Elvis Manu, sağ çaprazdan ceza sahasına yaklaştı ve penaltı noktası civarına hareketlenen Jeremy Bokila'ya enfes bir pas çıkardı... Demokratik Kongolu forvet, ayak içi plasesi ile meşin yuvarlağı direk dibinden ağlarla buluşturdu ve 24 Nisan'da oynanacak rövanş için avantajı Akhisarspor'a getirdi: 0-1.

TARİHİ BAŞARI...
SÜPER Lig'in dibine demir atan Akhisarspor, morali kupada buldu. Bokila'nın golüyle gülen Akigo, üst üste ikinci kez finale yükselmek adına önemli bir adım attı.

'PLANIMIZ GERÇEK OLDU'
AKHİSARSPOR Teknik Direktörü Ercan Kahyaoğlu, karşılaşma sonrası, "Düşündüklerimizi yapmanın sevincini yaşıyoruz. Gol yemeden gol atmayı düşünüyorduk. Planımız gerçek oldu" değerlendirmesini yaptı. Ümraniyespor Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek ise Akhisarspor karşısında becerikli olamadıklarını ancak tur için ümitlerini koruduklarını söyledi.

Bir Görüş: BÜLENT TİMURLENK

Alınacak dersler...
ÜMRAİIYE-AKHISAR yarı final ilk maçı, sahada oynanan oyundan daha çok bize şunu anlattı: Bu sezon Türkiye Kupası'nda olmayan Beşiktaş'ın ne kadar kötü yönetildiğini, Fenerbahçe'nin bol sıfırlı transferlerine rağmen Ümraniye'ye elendiğini, bu kupaya sıkı sıkı sarılması gereken Trabzonspor'un yine aynı rakibe nasıl teslim olduğunu... İlginç bir sezon yaşıyoruz... Geçen sezonu iki kupayla kapatan Akhisarspor, ligin son sırasında. Sezon başında ve devre ortasında birçok önemli ismini kaybetti. Akhisar, Süper Lig takımı, Ümraniye bir alt ligin takımı diye bakmayın. Takım kaliteleri birbirine benzer... Dengedeki bir oyunda sonucu her zaman kalite belirler. Ev sahibi Ümraniye'nin, rövanşa avantajlı bir skorla gideyim diye yüklendiği son 10 dakikada bir kontratak Ege temsilcisine tek golle galibiyeti getirdi. Herkesin küme düşecek dediği Akhisar, büyük ihtimalle iki sezon arka arkaya kupa finali oynayacak. Bundan ders çıkaracak çok takım, çok yönetim, çok teknik adam ve yerlisi yabancısı çok futbolcu var. Tabii ki aynaya bakabilirlerse.