Maç Sonuçları

Akhisarspor finale abone

Türkiye Kupası’nın son şampiyonu, yine finalde... Yarı finalin ilk ayağında Ümraniye’yi 1-0 yenen Akigolar, Cikalleshi’nin golüyle rövanşı vermedi

Giriş: 25 Nisan 2019, Perşembe 08:00
Süper Lig'in dibine demir atan Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise destan yazıyor. Kupanın son şampiyonu olan yeşil-siyahlı takım, yarı finalin ilk maçında 1-0 yendiği Ümraniyespor'u rövanşta da 1-0 mağlup etti ve Türkiye Kupası'nda finale çıkan ilk takım oldu. Tabelayı belirleyen gol, 36. dakikada geldi. Köşe vuruşunda Ümraniyespor savunmasının uzaklaştırdığı topu önünde bulan Bilal Kısa'nın şutu, Cikalleshi'ye pas oldu. Altıpas önünde topu alan Cikalleshi, uzak direk dibine plase bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Akhisar'ın finaldeki rakibi, Malatyaspor-Galatasaray eşleşmesinin galibi olacak.

'KUPADA FARKLIYIZ'
akhisarspor'un antrenörü Ercan Kahyaoğlu, "Yine finaldeyiz. Kupada namağlup geldik. Kupada farklı bir ruhla oynuyoruz. Ligdeki durumumuzla ilgili de olumsuz düşüncemiz yok. Önümüzde 5 maçımız daha var ve aynı heyecanla, aynı umutla son haftaya kadar devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı. Ümraniye Teknik Direktörü Ahmet Taşyürek ise, "Kupanın rengi olduğumuzu düşünüyorum" dedi.