Maç Sonuçları

Galatasaray adını çeyrek finale yazdırdı

1-1'in rövanşında Rizespor'u 2-1 yenen Galatasaray, adını çeyrek finale yazdırdı. 60. dakikada Fernandes'in eline çarpan topta VAR uyarısı ile penaltı kararı çıktı, Adem Büyük topu ağlara gönderdi. 77'de bu kez Oğulcan Çağlayan penaltıdan fileleri buldu. Terim, Falcao&Saracchi hamlesi yaparken 82'de Lemina'nın golü turu getirdi

Giriş: 24 Ocak 2020, Cuma 07:59 Güncelleme: 25 Ocak 2020, Cumartesi 01:11
Ziraat Türkiye Kupası'nda Rize'deki 1-1'in rövanşında Aslantepe'de çeyrek final biletini alan 2-1'lik galibiyetle Galatasaray oldu. Aslan'ın en diri ismi olarak göze çarpan Adem, top sakladı ve arkadaşlarına pozisyonlar hazırladı. Kaleyi cepheden gören Taylan'ın iki şutu auta çıktı.
Galatasaray gibi rotasyon yapan Rizespor ise ikinci yarının başında gole çok yaklaştı. Ahmet Çalık'ın durduramadığı Samudio kaleci Okan'ı geçti, ağlara yönelen topunu çizgiden Şener can havliyle çıkardı. 59.dakikada Ömer Bayram'ın ortasında Rizespor savunmasındaki elle oynamayı VAR tespit etti, penaltıyı Adem Büyük gole çevirdi. Topla auta çıkacak Sasse'yi acemice düşüren Okan'a penaltıdan Oğulcan cevap verdi. Haftalardır Aslan'ın en iyisi olan Lemina, kornerde çabukluğunu konuşturdu ve ön direkte vurduğu kafayla turu uzatmaya bırakmadı.

'DÜDÜK ÇALMA VAR'A BAK'
Çaykur Rizespor'da teknik patron İsmail Kartal da hakemlerden dert yandı. "Böyle elenmek bizi üzdü" diyen Kartal, "Bu maç daha çok tartışılır. Maçtan sonra hakemin yanına gittim. 'Hocam neden iptal ettiniz?' diye sordum. Dedi ki, 'Kaleciye faul var.' Kaleciye faul yok. Galatasaraylı iki oyuncu çarpışıyor. Düdük çalmasa sonradan VAR'a gidip bakardı. Biz bu kadar emek sarf ediyoruz. Böyle elenmek gerçekten çok üzücü oluyor..."

CENGİZ, KARTAL'LA YAN YANA GELMEDİ
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, geçtiğimiz sezon Rize deplasmanında yaşanan olaylar nedeniyle dün mevkidaşı Hasan Kartal ile yan yana gelmedi. Başkan Cengiz protokol tribünü yerine locasında mücadeleyi takip etti. Hatırlanacağı üzerine geçen sezon Rize'de protokol tribününde çıkan olaylarda Abdurrahim Albayrak ile taraftarlar tartışmış ve Albayrak'ın oğlu yumruklanmıştı.

6
Çaykur Rizespor karşısında penaltıdan golü bulan Adem Büyük, kariyerinin son beş sezonunda attığı 8 penaltının 6'sını gole çevirmeyi başardı.

19 bin 446
Karşılaşmayı tribünde 19 bin 446 Galatasaray taraftarı izlerken 239 Rizespor taraftarı kendilerine ayrılan yerdeydi.

6
Sarı-kırmızılılar son 6 maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yenilmeden yoluna devam ediyor.

Mario Lemina Galatasaray forması ile 18. maçında ilk golünü Rizespor ağlarına gönderdi.

BİR GÖRÜŞ
LEVENT TÜZEMEN:
Stoper transferi şart
Samudio'nun gollük vuruşunu kale içinden çıkaran Şener, Galatasaray'ın çeyrek finale yükselmesini sağladı. Rizespor, önemli eksiklerine rağmen Galatasaray'a karşı akıllı savunma yaptı. İlk golü yedikten sonra da cesaretle hücum girişimlerinde bulundu. İlk 45'te Galatasaray oyunun ve topun hakimiydi. Pozisyon zenginliği de yaşadı. Ama final vuruşlarında beceriksizdi. Galatasaray'ın maç boyu öne çıkan önemli özelliği tüm oyuncuların kaybettikleri topu yeniden kazanmak adına ortaya koyduğu mücadelede idi. Galatasaray yönetimi, Terim'e kulak verip süre bitmeden bir stoper transferini gerçekleştirmeli. 2. yarıyı Donk-Marcao ikilisine emanet etmek doğru olmaz. Çünkü Ahmet Çalık savunmayı toparlayacak ya da ayakta tutacak bir stoper değil. Ahmet ciddi pas hataları yaptığı gibi topu oyuna sokma konusunda da başarısızdı. Lemina, Marcao ile Çalık'ın arasına girip defanstan topla oyunu başlattı, bu iki stoperin de oyun kurma konusunda yetersiz olduklarını gösteriyor. Maç eksiği olan Linnes henüz hazır değil. Galatasaray fiziksel olarak da 60 dakika ayakta kalabiliyor. Lig yarışında yeniden söz sahibi olmak istiyorsa koşu kalitelerini yukarıya çekmesi gerekiyor.