Maç Sonuçları

Trabzonspor Fenerbahçe'yi devirdi! Fırtına finalde!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Trabzonspor, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1’lik skorla devirerek finale yükselen taraf oldu. Trabzonspor’un golleri Sörloth (2) ve Novak'tan, Fenerbahçe’nin golü ise Deniz Türüç’den geldi.

Giriş: 16 Haziran 2020, Salı 19:33 Güncelleme: 17 Haziran 2020, Çarşamba 10:42

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Türk futbolunun iki devi karşı karşıya geldi. Trabzonspor, sahasında kazandığı 2-1'lik maçın rövanşında, Fenerbahçe'ye deplasmanda konuk oldu. Bordo mavili takım, deplasmanda çıktığı maçı da Sörloth ve Novak'ın golleriyle 3-1 kazanarak finale yükselen taraf oldu..

Bordo mavili takıma, galibiyeti getiren golleri 6 ve 83. dakikalarda Sörloth, 90+4'te Novak'tan gelirken, Fenerbahçe'nin golü 42. Dakikada Deniz Türüç'den geldi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Alanyaspor – Antalyaspor eşleşmesinden finale kalan taraf ile karşılaşacak.

Fenerbahçe 1-3 Trabzonspor | GENİŞ ÖZET

KADIKÖY'DE YAKLAŞIK 23 YIL SONRA GALİBİYET
Trabzonspor, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yaklaşık 23 yıl sonra mağlup etmeyi başardı. Bordo-mavili ekip, deplasmanda en son 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçında Fenerbahçe'ye aynı skorla üstünlük kurmuştu.

Karadeniz temsilcisi, ayrıca Kadıköy'de 27 maç sonra Fenerbahçe karşısında galip geldi.

Maç sonu gerginlik yaşandı! İşte o anlar

SERDAR MAÇI TAMAMLAYAMADI
Fenerbahçe'de Serdar Aziz, sakatlanarak maçı tamamlayamadı. Tecrübeli stoper, Alexander Sörloth ile çıktığı bir hava topu mücadelesinde sakatlanarak oyuna devam edemedi. Serdar, 61. dakikada yerini Jailson'a bıraktı.

GOL | Fenerbahçe 0-1 Trabzonspor

ÖMER FARUK İLK KEZ
Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ömer Faruk Beyaz, ilk kez bir resmi karşılaşmada forma giydi. Son dönemde sarı-lacivertli formayla yedek kulübesine dahil edilen Ömer Faruk, 88. dakikada Garry Rodrigues'in yerine oyuna alındı.

GOL | Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor

NWAKAEME DEVAM EDEMEDİ
Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme sakatlanarak oyun alanını terk etti.

Karşılaşmanın 34. dakikasında Fenerbahçeli Nabil Dirar ile yaşadığı ikili mücadele sonunda yerde kalan Nwakaeme, tedavisinin ardından oyuna devam etti. Tecrübeli oyuncu, kısa bir süre sonra kendini yere bırakarak oyunda devam edemeyeceğini belirtti.

Bunun üzerine teknik direktör Hüseyin Cimşir, 35. dakikada Nwakaeme'yi oyundan alarak yerine Bilal Başacıkoğlu'nu sahaya sürdü.

GOL | Fenerbahçe 1-2 Trabzonspor

SÖRLOTH GOLLERİNİ SÜRDÜRDÜ
Trabzonspor'un golcü futbolcusu Alexander Sörloth, gollerine Kadıköy'de de devam etti. Genç futbolcu, Kadıköy'de attığı 2 golle yıldızlaşırken, takımının adını finale yazdırmasında büyük pay sahibi oldu.

GOL | Fenerbahçe 1-3 Trabzonspor

ALTAY VE ABDÜLKADİR PARMAK ARASINDA GERGİNLİK
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından gerginlik yaşandı. Fenerbahçe'nin genç kalecisi Altay Bayındır ile Trabzonsporlu Abdulkadir Parmak, maçtan sonra sözlü münakaşa girdi.

İkili arasına her iki takımın teknik heyeti girerek oyuncuları sakinleştirdi.

Trabzonspor, Antalyaspor-Alanyaspor eşleşmesinin galibi ile finalde kozlarını paylaşacak.

Emre Belözoğlu ile Sörloth böyle tartıştı! İşte o görüntüler...

MAÇTAN NOTLAR

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda 15. kez finale kaldı.

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye karşı 14. maçında 8. kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nın dokuzuncu kez kazanmak için sahaya çıkacak.

Tahir Karapınar: Yediğimiz goller üst seviyedeki bir takıma yakışmıyor Hüseyin Çimşir: Kazanacak çok kupamız var Uğurcan Çakır'dan müthiş kurtarış Sörloth öyle bir gol kaçırdı ki...| İZLEYİN Volkan Demirel Emre Belözoğlu'nu soyunma odasına böyle götürdü Trabzonsporlu futbolculardan penaltı itirazı