Maç Sonuçları

Şahane bir maç olacak

Süper Kupa’daki rakibimiz uzun yıllar çalıştığım bir kulüp. İzleyenler çok keyif alacak. 12 haftadır gelişen oyunumuzu kupayla süslemek istiyoruz.”

Giriş: 27 Ocak 2021, Çarşamba 07:01 Güncelleme: 27 Ocak 2021, Çarşamba 21:39
Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'un bugün oynanacak Süper Kupa finalinden önce iki takımın teknik adamları ve kaptanları basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor'un hocası Avcı, pandemi sürecini ayakta tutan en önemli sektörün futbol olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu oyunu kavga etmeden, saygı göstererek izleyelim. Süper Kupa'daki rakibimiz uzun yıllar çalıştığım bir kulüp. Futbol bazen böyledir. Şahane bir kulüple kupa finali oynayacağız. İzleyenler çok keyif alacak. Trabzonspor'un olduğu her yerde yarış vardır. Kupayı kazanmak istiyoruz. 12 haftadır oyunumuz iyi yönde gidiyor. Gelişen oyunumuzu kupayla süslemek istiyoruz."

ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYORUZ
Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ise "Geçen senenin iki başarılı takımı karşılaşacak. Biz de kupayı kazanmak istiyoruz. Takım olarak zor bir dönemden geçiyoruz ve bu maçın bizim için çıkış maçı olacağını umuyoruz. Öz güvene ihtiyacımız var. Oyuncularıma güveniyorum" ifadelerini kullandı.

ALANYA MÜCADELESİNDEN YEDİ AY SONRA DAVA
Süper Lig'de geçtiğimiz sezon olaylı bir şekilde sona eren Alanyaspor-Trabzonspor maçından 7 ay sonra Trabzonsporlu yöneticiler hakkında kamu davası açılmasına ilişkin soruşturma başlatıldı. 22 Haziran 2020 tarihinde oynanan ve 2-2 beraberlikle sona eren karşılaşmanın ardından iki takımın yöneticileri arasında gerginlik yaşanmış bu sahaya da taşınmıştı. Bu olayın üzerinden 7 ay geçtikten sonra dün Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya karıştığı iddia edilen Trabzonsporlu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bunun üzerine Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Mehmet Yiğit Alp, Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyesi Serdar Ekrem Şirin, ifadelerini vermek için karakola davet edildi.

İRFAN CAN VE VISCA'YA TALİBİM!
Buruk'un, G.Saray ve F.Bahçe'nin talip olduğu İrfan Can Kahveci hakkında, "Her oyuncu doğru rakam verildiğinde alınabilir" sözleri üzerine Avcı gülerek, "Okan hocam, İrfan ve Visca yarın (bugün) oynamayacaksa ben de talip olabilir miyim? Benim de emeğim var" dedi.

ŞAMPİYONLARIN 'SÜPER' GECESİ
TFF tarafından 14. kez düzenlenen Süper Kupa'da Medipol Başakşehir ile Trabzonspor bugün kozlarını İstanbul'da paylaşacak... Tarihinin ilk lig şampiyonluğunu kazanan turuncu-lacivertliler, 2010 yılında Bursaspor'u yenerek bu kupayı müzesine götüren, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor'u yenmesi halinde yeni bir ilk yaşayacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun yöneteceği müsabaka, 20.45'ten itibaren A Spor'dan canlı yayınlanacak. Başakşehir'de Chadli, Giuliano, Visca, İrfan Can ve Rafael sakatlıkları nedeniyle bugün takımdaki yerlerini alamayacak. Trabzonspor'da ayağı kırılan ve ameliyat olan Abdülkadir Ömür dışında eksik yok.