6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
FETÖ'nün malları hayır işlerinde kullanılacak

FETÖ'nün malları hayır işlerinde kullanılacak

07.09.2016 | 10:55

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, FETÖ ile bağı bulunan 129 vakfın kapatıldığını ve bu kapsamda 2 binin üzerinde taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini, bu malların hayır işlerinde kullanılacağını açıkladı.

"Elde ettiğimiz gelirler hayır amaçlı kullanılacak"

Osmanlı döneminden itibaren tüm vakıfların vakfedenlerin iradesi doğrultusunda yaşatıldığının altını çizen Ertem, kapatılan vakıfların mülklerinin de yine vakfedildiği amaca uygun, hayır işleri için kullanılacağını açıkladı.

Kapatılan vakıfların kuruluş amaçlarında FETÖ ile ilgili bir ifadenin geçmediğini ve vakfiyelerinde eğitim, sağlık, hayır işleri gibi genel amaçların yer aldığını vurgulayan Ertem, "Bunların hepsi genel ifadeler olduğu için bizim de kendi vakfiye amaçlarımıza uygunluk arz ediyor. Yani sakın şöyle anlaşılmasın, 'Elde ettikleri gelirleri vakfiye doğrultusunda yine Fetullahçılara verecekler.' Yok öyle bir şey. Biz, oradaki genel amaç ne ise kendi amaçlarımızla da örtüştüğü için yol haritamız doğrultusunda o vakfiye gereklerini yerine getireceğiz. Temel bakış açımız bu." açıklamasında bulundu.

Ertem, Vakıflar Genel Müdürlüğüne kapatılan vakıflardan 2 binin üzerinde mülkün devredildiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Yıllık bütçemizi yaparken mutlaka gelirimizi dikkate alarak yapıyoruz. FETÖ'nün elindeki mallara el konulmasının belki de en hayırlı sonuçlarından birisi bu olacak. Ne kadar çok gelir elde edersek hayır bütçemizi de o kadar arttırıyoruz. Mesela biz bu sene 6 bin öğrenciye burs veriyoruz. Buradan elde edeceğimiz gelirlerle bunu 7 bine, 7 bin 500'e niye çıkarmayalım? Fakir fukaraya muhtaç yardımı, sağlık yardımı yapıyoruz bunları hep dikkate alacağız."

Vakıfların kuruluş felsefesinin hayır amaçlı olarak kullanılması olduğuna dikkati çeken Ertem, "Buradan elde ettiğimiz gelirler kesinlikle hayır amaçlı olarak kullanılacak. Ticari maksatla vakıf kurulmaz. O mülkü gelir getirici mahiyette kullanacağız ama o gelirin kesinlikle hayır şartına yönelik harcamasını yapacağız." diye konuştu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA