6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Emeklilere müjde! SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirine 340 lira artış geliyor

Emeklilere müjde! SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirine 340 lira artış geliyor

18.02.2019 | 11:58

Geçtiğimiz Ocak ayında emeklilere yapılan zam sonrası, ek ödemelerde dahil bin liranın altında maaş alan 150 bin civarında SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında yeni artış oluyor. En az bin liraya çıkan emekli maaşlarının zamlı ödemeleri bugünden itibaren hesaplara yatacak. Artışla birlikte güncel emekli maaşları ne kadar olacak? Emekliye yapılan 340 lira artıştan sonra yeni maaşlar kaç TL?

En az bin lira olan emekli maaşlarında 340 TL artış bugün devreye girdi. Tüm emeklilere yapılan Ocak zammının ardından, ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olan 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya yeni artıştan sonra maaşlar ne kadar olacak?

VEFAT EDENİN YAKININA

Söz konusu imkan, geçen ay çıkan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan yasa ile sağlandı.

Emeklilerin gelirine bu aydan itibaren yansıyan düzenlemeye göre, malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil bin liradan az olamayacak. Yani ek ödeme dahil bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak.

EVDE BAKIM MÜJDESİ BU HAFTA MECLİS'TE

Evde yaşlı ve engelli yakınına bakanlara verilen bakım desteğine ikramiye ayarı getiren düzenlemenin de yer aldığı torba teklifin Meclis maratonu başlıyor. Tasarı yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

Teklife göre; emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, evde bakım desteği için aranan gelir şartında dikkate alınmayacak. Destek, bayram ikramiyesi nedeniyle kesilmeyecek. Kitap ve gazetede KDV sıfırlanacak.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA