Almanya’nın mülteci çocuklara olan tutumunu hakkında canlı yayında flaş açıklama | Video

Almanya’nın mülteci çocuklara olan tutumunu hakkında canlı yayında flaş açıklama | Video

13.03.2020 | 17:27

Mülteci krizi tüm Dünya’yı etkisi altına almaya devam ederken Avrupa’da ise çok sayıda mülteci çocuğun kayıp olduğu ortaya çıktı. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Abdullah Resül Demir Almanya’nın mülteci çocuklar üzerindeki tutumunu ve BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin detayları canlı yayında yorumladı.

Demir: "BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin 22. maddesi; 'aileleri ile birleştirilmeleri tüm devletler tarafından organize edilmek suretiyle sağlanmalıdır.' der. Bu noktada sadece çocukları almak kötü niyetli bir davranıştır." ifadesinde bulundu.

"AİLELERİNİ BIRAKIP ÇOCUKLARI ALMAK KÖTÜ NİYETLİ BİR DAVRANIŞTIR"

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Abdullah Resül Demir şu notları kaydetti:

"Yapmış olduğumuz gözlemlere baktığımızda çocuklar bu savaştan yalnızca bedenen değil ruhen de etkileniyor. Avrupa'da ki resmi rakamlara baktığımızda 130 bin tane mülteci çocuğun olduğu konuşuluyor ve bunların 2015'den bu yana da 96 bin resmi rakamın olduğu söyleniyor. EUROPOL'un 2016 rakamına göre 10 bin çocuk kaybolmuş durumdadır ve bu çocukların kaybolma sebeplerine bakıldığında göç yollarında şiddete, cinsel istismara, insan kaçakçılığına uğradıklarını ve benzer sebeplerle de öldürdükleri görünüyor. Dini ve kendi kültürlerinden uzak kalarak devamlı asimile olacaklardır ve belki Müslüman kimlikleri bile kaybettirilecektir. Bu çocuklar kötü niyetli devletler tarafından farklı amaçlarla kullanılabilir ve kendi ülkelerine düşman olarak bile yetiştirilebilir. Almanya'nın sadece 18 yaş altındaki çocukları alacağım demesi kabul edilebilir değildir. Çünkü BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin 22. maddesi; 'aileleri ile birleştirilmeleri tüm devletler tarafından organize edilmek suretiyle sağlanmalıdır.' der. Bu noktada sadece çocukları almak kötü niyetli bir davranıştır."

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA