6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Bir ayda 9 iş yerini soydular, son hırsızlıklarında yakalandılar | Video

Bir ayda 9 iş yerini soydular, son hırsızlıklarında yakalandılar | Video

05.05.2020 | 11:44

İstanbul’da son 1 ayda 9 ayrı hırsızlığa karıştıkları tespit edilen 4 şüpheli son hırsızlıklarında yakayı ele verdi. Polis ekipleriyle yaşanan kovalamaca sonucu şüpheliler kıskıvrak yakalandı. 3 şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, şüphelilerin bulunduğu aracın Uğur Mumcu Caddesi üzerinden TEM otobanı Ankara istikameti yönünde kaçtığı tespit edildi. Yapılan araştırmalarda şahısların kaçış güzergâhlarında Başakşehir ilçesi Bahçeşehir İkinci Kısım Mahallesinde bulunan bir marketten 10 adet değişik markalarda alkol çalmak suretiyle hırsızlık gerçekleştirdikleri ve bu esnada araçlarının plakalarını değiştirdikleri anlaşıldı. Akabinde Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi Kavaklı Caddesi’nde bulunan bir markette daha hırsızlık teşebbüsünde bulunduğu belirlendi.

Aracın Avcılar, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçeleri sınırlarında dur ihtarlarına uymadan kaçmaya devam ettiği, Bakırköy ilçesinden Esenyurt ilçesine dönüş alarak kaçmaya devam ettiği sırada Sanayi Mahallesi'nde duvara çarpmak suretiyle tek taraflı kazaya karıştığı anlaşıldı. Araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışan Onur Ü. (21), Emrah Ç. (26), Cuma G. (21) ve Fırat K. (18) isimli şahısların ekiplerce yakalandığı öğrenildi.

Araçta yapılan aramalarda; 1 adet demir kesme makası, 1 adet düz tornavida, 1 adet yıldız tornavida, 1 adet siyah kriko, 3 adet beyaz çuval, 1 çift eldiven ele geçirildi.

Yapılan araştırmalarda yakalanan şahısların 7 Nisan- 2 Mayıs tarihleri arasında, 2'si Başakşehir, 7'si Esenyurt ilçesinde olmak üzere 13 bin 800 TL para, 23 bin 500 TL değerinde alkol, 160 adet 5 litrelik yağ, çok sayıda gıda ve temizlik maddesinin çalınması suretiyle meydana gelen toplam 9 ayrı "İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık" olayının faili oldukları belirlendi.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslar hakkında 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi uyarınca toplam 12 bin 600 TL ile trafik yönünden 11 bin 363 TL olmak üzere toplam 23 bin 963 TL idari para cezası işlemi uygulandı.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Fırat K. isimli şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Onur Ü, Emrah Ç. ve Cuma G. isimli şahıslar ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA